DEPUTATII TIN CU DINTII DE DIPLOMELE DE CARTON ALE FACULTATILOR DE CARTIER!

Liber la diplome, doctorate, masterate! Deputatii tin cu dintii de o lege care le sustine masteratele si doctoratele obtinute pe bani multi, la coltul strazii.

Cu complicitatea parlamentarilor, orice universitate acreditata are voie sa infiinteze doctorate si masterate. Asta in timp ce gradul de alfabetizare scade in Romania drastic, de la an la an, in timp ce, pe ascuns, onor ministerul scoate Istoria din programa liceenilor.

Orice popor poate fi controlat mai usor daca mai intai a trecut printr-un proces de tembelizare in aceste universitati de municipiu!

Deputatii au reconfirmat prin vot, saptamana trecuta, infiintarea de doctorate si masterate de catre orice universitate acreditata. Astfel, ei permit oricarei facultati sa-si organizeze cursuri postuniversitare fara nici un control de competenta al programelor de studii.

Presedintele Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, el insusi in conflict de interese, ca sot al rectorului de la Universitatea particulara Dimitrie Cantemir din Bucuresti, una dintre institutiile vizate de lege, a votat si el impotriva calitatii diplomelor de doctorat si de masterat, ca si alti deputati care sunt cadre didactice la universitati.

Desi in 2008 a fost data o Ordonanta de Urgenta 89 pe 2008, care stabilea criterii ferme de cernere a facultatilor care pot organiza doctorate si masterate, Parlamentul a emis repede o lege care avea singurul rost de a RESPINGE ordonanta.

Presedintele Traian Basescu a refuzat promulgarea acestei legi, trimitand-o inapoi in Parlament, spre reexaminare. Reeaminare care, din nou, a avut acelasi rezultat: Ordonanta se respinge!

OUG 89 prevedea ca doar universitatile acreditate si evaluate cu grad de incredere ridicat de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) sa poata decide infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat.

Grad de incredere ridicat este un calificativ care se obtine daca universitatea indeplineste peste 40 de indicatori de performanta.

Deputatii au respins aceasta ordonanta, prin lege, reactivand un articol din Legea 2/2008 care prevede ca orice universitate acreditata poate sa decida, printr-o simpla hotarare a senatului, infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat, de doctorat si de studii postuniversitare cuprinse in domeniile stiintifice ale universitatii.

Presedintele a respins legea in forma decisa de parlamentari si a cerut noului Parlament sa o reexamineze. Deputatii au votat-o exact la fel si au trimis-o in Senat, ramasa camera decizionala. In favoarea fabricilor de diplome au votat 188 de deputati PSD si PDL.

Interesul parlamentarilor, mai ales ca multi dintre ei sunt scoliti in astfel de universitati, nu pare sa fie afectat de faptul ca, in acest fel, riscam sa anulam calitatea invatamantului superior, riscul fiind nerecunoasterea diplomelor in tarile Uniunii Europene.

Universitatile pot primi calificativele Lipsa de incredere, Grad de incredere limitat sau Grad de incredere ridicat. Gradul de incredere ridicat se acorda doar daca institutia indeplineste peste 40 de indicatori de referinta.

In prezent, 8 universitati au primit grad de incredere ridicat, iar alte trei au primit acelasi calificativ, dar cu vizita dupa un an a ARACIS.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...