Deputat Pro România, Mihaela Huncă: Mai mult ca oricând, acum este nevoie de sprijin financiar urgent pentru fermieri

Deputat Pro România, Mihaela Huncă: Mai mult ca oricând, acum este nevoie de sprijin financiar urgent pentru fermieri

Comunicat:

Este nevoie acum, mai mult ca oricând, de sprijin financiar urgent pentru fermieri. Acum,  activitatea lor este una de bază, ei fiind practic cei care asigură mâncarea pentru populație.

“Fermierii sunt printre cei care nu pot lipsi, mai ales în acestă perioadă, de la lucru. Activitatea lor este una de bază, ei fiind practic cei care asigură mâncarea pentru populație. Tocmai de aceea, organizațiile de fermieri solicită sprijin în activitatea lor. În contextul actual, nevoile de hrană ale populației au crescut, în special în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate, în condițiile în care multe persoane cumpără cantități mari, de teama unei penurii. Acum este momentul ca statul să intervină şi să sprijine în mod nemijlocit activitatea agricultorilor”, consideră deputatul Pro România.

De asemenea, aceasta este și perioada în care fermierii au început sau sunt pe ultima sută de metri, înainte de campania de însămânțare de primăvară. 

“În aceste condiţii i-am solicitat Ministrului agriculturii să întreprindă demersurile pentru  găsirea unei soluții privind plata în avans a subvențiilor pentru campania 2020-2021  într-o proporție cât mai mare, asigurarea măsurilor speciale de protecție pentru cei ce lucrează în fermă şi pentru susținerea aprovizionării cu toate cele necesare în fermele din ţară. Fermierii şi agricultorii nu cer decât să fie sprijiniţi să muncească pentru a putea asigura rezervele vitale ţării”, a încheiat Mihaela Huncă.

(Comunicat de presă emis de către deputat Pro România, Mihaela Huncă)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
440

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
451

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
265

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...