Contre și critici între doi consilieri locali în ședința de CL. „Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii” (video)

S-au încins spiritele în debutul ședinței de Consiliul Local. Marius Rogojinschi și Eugen Țurcanu și-au aruncat cuvinte grele.

Contre și critici între doi consilieri locali în ședința de CL. „Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii” (video)

Ședința de Consiliul Local, de marți, a devenit un „teren minat” pentru liberalul Eugen Țurcanu, care a primit insulte și cuvinte grele din partea colegului său, pesedistul Marius Rogojinschi.

Consilierul Marius Rogojinschi a făcut referire la mai multe adrese trimise pe adresa Teatrului de către Eugen Țurcanu, în care reclamă faptul că instituția de cultură are o problemă de poluare cu atelierul de tâmplărie din punctul termic.

Fiecare consilier, în opinia mea, este o instituție timp de patru ani de zile pentru că el reprezintă voința comunității și o exprimă. De aceea, chiar și între noi, consilierii, când corespondăm, unii fiind șefi de instituții, trebuie să știm să scriem. Într-o corespondență legată de un subiect la Teatrul „Mihai Eminescu”, domnul coleg, distinsul Eugen Țurcanu a formulat trei adrese prin care incrimina Teatrul că are o problemă de poluare cu atelierul de tâmplărie din punctul termic. În momentul în care facem o conversație în scris mai folosim și diacriticile și cratimele”, a declarat Marius Rogojinschi în cadrul ședinței de Consiliu Local.

În plus, consilierul din partea PSD a ținut să spună că „Aleea Nucului și Aleea Parcului se scriu cu litere mari, cu majuscule, fiind substantive proprii. Iar adresantul nu cred că era Teatrul „Mihai Eminescu”, ci cred că era Greta care va salva planeta, pentru că dumneavoastră spuneți că datorită poluării de la acel punct termic unde este atelierul de tâmplărie, pulberea de lemn asfixiază copiii călcând pe cadavre. Dar chiar așa, călcând pe cadavre? Vreau să vă spun, distinse coleg, că m-am informat și am aflat că în 65 de ani de existență a Teatrului „Mihai Eminescu” nu a murit nimeni în sala de teatru sau pe scenă. Eventual au murit de râs sau au plâns de emoția fiorului dramatic al piesei.”

Marius Rogojinschi a intervenit făcând și o concluzie a ceea ce a constatat în urma adreselor primite de la colegul său.

În concluzie, avem certitudinea că interacțiunea dumneavoastră intelectuală nu poate urca panta gândirii. Mă duce cu gândul la o Lege care se exprimă așa: pe Pământ două lucruri sunt omniprezente hidrogenul și proștii. M-am uitat în tabelul lui Mendeleev și nu v-am regăsit, spre durerea și sincera mea compasiune”, a conchis consilierul local.

La aceste critici, Eugen Țurcanu nu a mai avut cuvinte, nefiind lăsat de colegi să răspundă în vreun fel.

Ce pot să îi spun unui securist?...”, a început să spună Eugen Țurcanu, dar a fost întrerupt de viceprimarul Bogdan Buhăianu, care a solicitat intervenția președintelui de ședință pentru a face ordine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campanie derulată la Spitalul din Botoșani, pentru depistarea timpurie a cancerului. „Să nu mai ajungă pacientul când tumora este avansată” (video)

Vineri, 23 Februarie 2024
674

Numărul mare de persoane care sunt diagnosticate cu cancer de-a lungul anilor, dar și faptul că vârsta pacienților îmbolnăviți a scăzut, îi determină pe specialiști să orga...

Încă o secție a unui spital din Botoșani a intrat în colaps. „...a cerut transferul din motive personale” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
1862

Pe lângă deficitul de medici întâlnit la Serviciul de Radiologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, și Secția de Neurochirurgie a intrat î...

Spitalul „Mavromati” din Botoșani, deficitar și la medicii stomatologi. „Condiția este să fiu de gardă...” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
552

Criza personalului medical se resimte și pe Compartimentul de Stomatologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pe această secție activează doi medici, dintre car...