USR: Salariile nesimțite ale șefilor Nova ApaServ puse la adăpost de PSD

Prin votul majoritar de luni, în cadrul ședinței de CJ, reprezentanții PSD au scos de sub incidența măsurilor de austeritate aprobate chiar de Guvernul lor, salariile de până la 20.000 de lei ale celor din conducere.

USR: Salariile nesimțite ale șefilor Nova ApaServ puse la adăpost de PSD

PSD a demonstrat din nou, în ședința Consiliului Județean, că girează jaful de la Nova ApaServ. 

Nu s-au oprit aici. PSD Botoșani, în frunte cu Doina Federovici, au conservat și cele 57 de posturi de conducere pe care Nova ApaServ le-a prevăzut în organigrama sa stufoasă. În vreme ce măsurile de austeritate ale Guvernului PSD prevăd ca numărul de șefi să fie de 8%, consilierii PSD și aliații lor politici au sfidat legea și au decis că Nova ApaServ trebuie să aibă 10% șefi, plătiți cu sume ridicol de mari, de mii de euro.  Au pus șefii la adăpost, proveniți din rândurile clientelei de partid, în condițiile în care au doar 14 angajați care repară avariile, plătiți cu doar 3.000 de lei/lună.

Am depus un memoriu la Consiliul Județean pe care l-am prezentat și în ședința CJ, în care am solicitat demiterea conducerii actuale a Nova ApaServ, în numele a peste 3.000 de botoșeneni. Aceștia au semnat petiția USR pentru că nu mai pot accepta sfidarea la care sunt supuși de către operatorul de apă. Avarii care ne lasă fără apă cea mai mare parte a timpului, jumătate dintre locuitorii județului neracordați la rețeaua de apă și, într-o proporție și mai mare, fără canalizare. PSD Botoșani a batjocorit ieri exasperarea locuitorilor din județ, nu doar măsurile de austeritate.

În ședința CJ nu a fost făcută nicio evaluare a conducerii Nova ApaServ, nu s-a discutat despre niciun plan de extindere a rețelei de apă și canalizare, nicio vorbă despre înlocuirea conductelor vechi! Niciun semn de întrebare față de cheltuielile nejustificate ale Nova ApaServ! Ba, mai mult, șeful Nova ApaServ a fost atât de relaxat încât a ațipit la ședința CJ, după cum se vede clar și în filmările jurnaliștilor prezenți.

Cât va mai tolera CJ Botoșani ca noi să avem apa sistată sau când vine să fie otrăvită de conductele vechi de 100 de ani? Nova ApaServ are însă bani să-și păzească sediile cu o jumătate de milion de euro pe an, pe care îi plătește unei firme din București.

Noi nu avem contoare inteligente montate, plătim apa tot mai scump, iar Nova ApaServ toacă banii pe consultanța juridică. 80.000 de lei/an, chiar dacă are cinci juriști angajați cu salarii foarte bune. Sau poate plăti mentenanță de 150.000 lei/an, cu doi IT-iști angajați. Despre acest jaf am vorbit în CJ.

USR Botoșani protestează față de cinismul Consiliului Județean local de a plasa, în timpul iernii, o instituție unde este acționar majoritar, deasupra legii, în detrimentul angajaților de rând și al cetățenilor sufocați de avarii, gropi neacoperite și localități care își iau apa din fântâni. Este cel mai grăitor exemplu de protejare a clienților politici numiți în funcții de conducere la Nova ApaServ și de spoliere a cetățenilor din Botoșani!

Vom monitoriza Nova ApaServ în continuare și vom dezvălui fața urâtă a politizării unei instituții care ar trebui să ne asigure o viață decentă.

Chiar dacă au ignorat solicitările petiției „schimbă-apa.ro” în ședința CJ, nu înseamnă că au acoperit neregulile de la Nova ApaServ. Așa cum nu îi fac pe cei 400.000 de oameni care trăiesc în Botoșani să-și dorească în continuare să aibă acces la apă. Suntem în secolul XXI!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
353

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...