Au furat startul: Un partid cere ridicarea restricţiilor de circulație în noaptea de Paște

Au furat startul: Un partid cere ridicarea restricţiilor de circulație în noaptea de Paște

Un partid din România cere Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă "corectarea" hotărârilor autorităților astfel încât să fie ridicate restricțiile de circulație în noaptea de Înviere - în 4 aprilie, când este Paştele Catolic şi 2 mai, de Paştele Ortodox.

Este vorba de AUR care au precizat că într-un comunicat că se vor "lupta" pe toate căile, "în Parlament şi în afara lui", ca "aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple".

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23:00 - 5:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", precizează AUR, într-un comunicat transmis vineri.

"Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", susține senatorul Claudiu Târziu, citat în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta