Valeriu Iftime: I-am îndemnat pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește!

Cred cu tărie, așa cum o spun cu orice prilej, în forța educației de calitate. Cred cu tărie că acești copii care astăzi obțin rezultate extraordinare la olimpiade sunt cei care vor duce mai departe lucrurile în țara asta, cei care vor construi o Românie mai bună.

Valeriu Iftime: I-am îndemnat pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește!

 Valeriu Iftime  Foto: Facebook / Valeriu Iftime

Și mai cred că ei trebuie nu doar apreciați și lăudați pentru ceea ce fac, ci mai trebuie și sprijiniți încontinuu pentru a crește frumos, pentru a-și dezvolta capacitățile extraordinare pe care au demonstrat deja că le au.

Dacă vrem ca această țară să meargă înainte, să ne putem dezvolta asemenea celor mai puternice țări de pe glob, să putem avea cu toții, de la opincă și până la vlădică, un nivel de trai mai bun, atunci trebuie să respectăm și să sprijinim prin orice mijloace Educația. Este singura cale solidă, sigură spre un viitor bun!

Iar dascălii sub oblăduirea cărora se formează acești copii performanți trebuie, la rândul lor, apreciați și recompensați pentru harul pe care îl au. Pentru că a fi dascăl, a plămădi tineri foarte bine instruiți și caractere puternice pentru ziua de mâine este un har, o vocație neasemuită în această lume.

Pentru această lume cu totul specială a educației de cea mai înaltă calitate, noi, oamenii de afaceri, putem și avem datoria să facem numeroase lucruri, de la a recompensa excelența, așa cum s-a întâmplat astăzi, până la a le asigura acestor viitori specialiști de valoare posibilitatea de a performa aici, la Botoșani, alături de cei dragi lor. Grupuri precum Elsaco și Electroalfa fac deja asta, având peste 500 de angajați cu studii superioare, o bună parte a acestora fiind, fără nici un dubiu, specialiști de top în domeniile lor la nivel internațional.

Poate, de fapt nu ”poate”, ci ”sigur”, și clasa politică ar trebui să înțeleagă o dată pentru totdeauna importanța educației. Și nu doar debitând sintagme pompoase, precum ”România educată”, fără a face nimic în plus, ci prin fapte, prin suport material pentru școli, pentru elevi, pentru dascăli.

De aceea i-am îndemnat și pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește. Dimpotrivă, să se implice, pentru că țara asta, noi, românii, avem nevoie de o generație de conducători luminați, inteligenți, pricepuți, de bună credință. Vremea conducătorilor cu patalamale obținute prin fraudă și contracost la bătrânețe trebuie să se încheie! Să vină în România și o vreme a olimpicilor în educație!

Dacă cei deștepți vor face politică, vom avea de unde să alegem conducători buni care să ne călăuzească spre mai bine. Altfel, vom merge prin întuneric, iar dacă cineva va vedea luminița de la capătul tunelului, o să se sperie.

Valeriu Iftime, antreprenor 

(Nota red.: Vineri, 6 octombrie 2023, Valeriu Iftime a participat la Gala Olimpicilor în Educație, antreprenorul botoșănean implicându-se și în acordarea unor premii pentru copiii eminenți din județul Botoșani, dar și pentru profesorii acestora).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
5

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
57

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
351

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...