Valeriu Iftime: I-am îndemnat pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește!

Cred cu tărie, așa cum o spun cu orice prilej, în forța educației de calitate. Cred cu tărie că acești copii care astăzi obțin rezultate extraordinare la olimpiade sunt cei care vor duce mai departe lucrurile în țara asta, cei care vor construi o Românie mai bună.

Valeriu Iftime: I-am îndemnat pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește!

 Valeriu Iftime  Foto: Facebook / Valeriu Iftime

Și mai cred că ei trebuie nu doar apreciați și lăudați pentru ceea ce fac, ci mai trebuie și sprijiniți încontinuu pentru a crește frumos, pentru a-și dezvolta capacitățile extraordinare pe care au demonstrat deja că le au.

Dacă vrem ca această țară să meargă înainte, să ne putem dezvolta asemenea celor mai puternice țări de pe glob, să putem avea cu toții, de la opincă și până la vlădică, un nivel de trai mai bun, atunci trebuie să respectăm și să sprijinim prin orice mijloace Educația. Este singura cale solidă, sigură spre un viitor bun!

Iar dascălii sub oblăduirea cărora se formează acești copii performanți trebuie, la rândul lor, apreciați și recompensați pentru harul pe care îl au. Pentru că a fi dascăl, a plămădi tineri foarte bine instruiți și caractere puternice pentru ziua de mâine este un har, o vocație neasemuită în această lume.

Pentru această lume cu totul specială a educației de cea mai înaltă calitate, noi, oamenii de afaceri, putem și avem datoria să facem numeroase lucruri, de la a recompensa excelența, așa cum s-a întâmplat astăzi, până la a le asigura acestor viitori specialiști de valoare posibilitatea de a performa aici, la Botoșani, alături de cei dragi lor. Grupuri precum Elsaco și Electroalfa fac deja asta, având peste 500 de angajați cu studii superioare, o bună parte a acestora fiind, fără nici un dubiu, specialiști de top în domeniile lor la nivel internațional.

Poate, de fapt nu ”poate”, ci ”sigur”, și clasa politică ar trebui să înțeleagă o dată pentru totdeauna importanța educației. Și nu doar debitând sintagme pompoase, precum ”România educată”, fără a face nimic în plus, ci prin fapte, prin suport material pentru școli, pentru elevi, pentru dascăli.

De aceea i-am îndemnat și pe olimpicii botoșăneni să nu fugă de politică atunci când vor crește. Dimpotrivă, să se implice, pentru că țara asta, noi, românii, avem nevoie de o generație de conducători luminați, inteligenți, pricepuți, de bună credință. Vremea conducătorilor cu patalamale obținute prin fraudă și contracost la bătrânețe trebuie să se încheie! Să vină în România și o vreme a olimpicilor în educație!

Dacă cei deștepți vor face politică, vom avea de unde să alegem conducători buni care să ne călăuzească spre mai bine. Altfel, vom merge prin întuneric, iar dacă cineva va vedea luminița de la capătul tunelului, o să se sperie.

Valeriu Iftime, antreprenor 

(Nota red.: Vineri, 6 octombrie 2023, Valeriu Iftime a participat la Gala Olimpicilor în Educație, antreprenorul botoșănean implicându-se și în acordarea unor premii pentru copiii eminenți din județul Botoșani, dar și pentru profesorii acestora).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
287

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
430

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
567

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...