Politicul și virusul electoral. O idee de campanie pentru ALDE Botoșani

Politicul și virusul electoral. O idee de campanie pentru ALDE Botoșani

E gata. Țineți-vă bine, că a început. Politicienii și-au scuipat în palme, și-au suflecat mânecile, pregătiți să apară în fața electoratului ca un fel de apostoli, ca niște salvatori coborâți de prin seninul văzduhului, pentru a împrăștia ajutor și pace în lume, zâmbete și cântecele la harpă, mai ales votanților bătuți de soartă și de coronavirus.

După cum era de așteptat, criza și temerile populației sunt, treptat și sigur, exploatate de partide. Cel puțin asta denotă organizația județeană a ALDE din Botoșani. Omuleții din acest conglomerat, între care cei mai cunoscuți sunt infractorii, fripturiștii, traseiștii și guralivii fără noimă, cică s-au unit „în sprijinul botoșănenilor aflați în dificultate”.

Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșănenilor aflați în dificultate! Având în vedere pandemia creată de Covid-19, echipa ALDE Botoșani s-a gândit să fie aproape de semenii noștri, în semn de solidaritate și sprijin mai ales pentru acei botoșaneni care nu au pe cineva alături, pentru a-i ajuta cu achiziționarea celor necesare traiului zilnic”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ALDE, luni seară.

Mai exact, tipii vor să le achite facturi, să le facă cumpărături oamenilor care nu se pot deplasa, în mod voluntar, că na, așa sunt făpturile astea angelice. Vor să ajute, să se implice, să își arate ei altruismul și generozitatea greu de îndesat în niște suflete de neprihăniți. Dar asta nu este tot! Tot ei au anunțat că au și medici care pot sta de vorbă cu lumea, să îi consulte telefonic pe cei îngrijorați despre starea lor de sănătate. Ba chiar unul dintre medici este specialist, probabil rătăcit prin turmă.

„Unul dintre aceștia este un medic specialist, fiind vorba de domnul Atudoroae Alin, care poate să-și ofere sprijinul pentru cei care au o nelămurire sau au nevoie de o îndrumare, în contextul actual creat de noul coronavirus”, spun ei.

Ei, vă dați seama? Pe lângă faptul că oamenii ăștia nu au habar că, pentru o astfel de acțiune, este necesară, totuși, o consultare în prealabil cu Direcția de Sănătate Publică, cu primăriile UAT-urilor, cu cetățenii, în primul rând, mai ies la interval și cu medicul lor specialist, dispus să stea la bârfă cu electoratul, poate-poate câștigă un vot, după ce consultă moca bolnavii, prin telefon sau prin videochat, depinde. Nu au habar unde și care sunt acei oameni care au nevoie de ajutor. În schimb, ALDE știe foarte bine, dar își pune mască de zâniță și pretinde că bate vântul, despre faptul că ceea ce a transmis public, nu este decât o campanie ieftină, croită pe spatele unor temeri, a unor îngrijorări, a unei crize de care încearcă să profite grosolan.

Stați, că povestea nu se termină aici.

„Filiala ALDE Botoșani își oferă astfel, disponibilitatea prin echipa sa, care este formată din oameni corecți și serioși, botoșănenii putând să aibă încredere în noi dacă au nevoie de sprijin, facem necondiționat acest lucru, noi vom livra cumpărăturile la ușa celor ce ne solicită ajutorul, în condiții de maximă siguranță și igienă. Prin această acțiune, nu dorim decât să-i ajutăm pe cei aflați în dificultate, acum când este instituită în țara noastră starea de urgență si orice fel de ajutor este binevenit”, se încheie comunicatul lor rușinos.

Ați citit bine. Ăștia vorbesc despre corectitudine. Despre seriozitate. Despre încredere. Astea sunt cuvinte care caracterizează ALDE? Dacă da, înseamnă că ori nu am trăit noi, ăștia mici și neînsemnați, între aceleași orizonturi cu ALDE, ori ALDE nu mai știe ce orizonturi are. Și tind să cred varianta a doua. Partidul în care comandă un infractor fără scrupule, alături de soția care nu știe prea multe, dar gustă și ea din ciorba cu funcții și bani, o organizație care s-a dovedit a fi un magnet pentru traseiști și incompetenți, veniți pe felie ca niște gâște îndrăgostite de Țurcanu, nu poate avea încrederea electoratului nici dacă își vând toți membrii mașinile de lux și donează banii spitalelor.

Dar de ce să doneze ei direct spitalelor, când pot bate în ușa cetățeanului sau pot vorbi cu el la telefon, de parcă numărul acela cu mulți de 0 și 8 sau 112 există degeaba? Fix în cot simt ei dureri pentru cadrele medicale din Botoșani, supralicitate în această perioadă. Medici sunt mai puțini. Votanți simpli și posibil de manipulat sunt mai mulți. Cam aici se termină logica ALDE. Au vrut și ei să se afirme, că deh, epidemia e epidemie, dar și campania e campanie, tată. Și de ce să nu transforme și epidemia în campanie, dacă resurse de nesimțire au din plin?

Situația asta nu a pornit de la ideea originală a vreunuia din ALDE. Ei nu sunt în stare să producă ceva original. Ei sunt așa, ca papagalii ăia care repetă în cor, când după Tăriceanu, când după alți indivizi la fel de idioți ca Tăriceanu. Adică niște indivizi precum cei din organizația constănțeană a PSD din Lumina, devenită celebră în țară, după ce a cumpărat tot stocul de spirt și de șervețele dintr-un hipermarket, și-au pus sigla roșie pe ele, apoi le-au împărțit cetățenilor, în semn de solidaritate cu nevoile lor și de ditamai compasiunea față de cei cu care șterg pe jos după alegeri.

Cam așa a încercat și ALDE acum. De 8 martie, membrii au împărțit mărțișoare cu sigla lor. Am văzut asta pe Facebook, unde imprudentul de Țurcanu postează inclusiv mesaje care trebuiau să ajungă doar către colegii lui de bătut capra. Și gestul de atunci a fost atât de drăguț, încât îmi venea să vomit curcubeu. Eh, despre asta e vorba și în contextul ăsta. S-au agățat oportuniștii de criză, ca niște lupi de prada abia mușcată.

Bă, băieți și fete din ALDE. Dați-o încolo de treabă. Dacă vreți să ajutați cumva botoșănenii, rezolvați-le, bre, o mare problemă, apărută de când cu goana asta prin magazine. S-au epuizat hârtiile igienice, că lumea s-a aprovizionat serios, iar unii nu au apucat să își cumpere. Puneți mâna și faceți ceva original. Luați un camion de hârtie igienică, inscripționați pe o față sigla partidului, pe cealaltă fața vreunui candidat, apoi puneți-o la dispoziție într-un spațiu public, de unde poate lua oricine are nevoie. Vă garantez eu că abia această inițiativă îi va bucura pe mulți.

Cât despre ideea voastră, mai bine lăsați autoritățile și asociațiile să își facă treaba. Și dacă vreți să ajutați, într-adevăr, dați presei un comunicat, prin care să arătați că ați donat bani Spitalului Județean, destui cât să poată avea niște ventilatoare, pe care le tot cer săracii medici, niște măști și cafea pentru personal. Și dați publicității inclusiv chitanța. Și atunci poate vă mai credem.

(Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Nu înseamnă neapărat că autorul bate câmpii)