MISTER(ul) STOLOJAN A FACUT BOC GUVERNUL!

MISTER(ul) STOLOJAN A FACUT BOC GUVERNUL!

 Emil Boc si Theodor Stolojan  

Inceput nefast pentru noul Parlament al Romaniei! Mister(ul) Stolojan a zguduit inca o data politica romaneasca, doar ca acum fiorii au strabatut spinarile multor romani, politicieni sau nu.

La doar o zi de la semnarea salvatorului Parteneriat pentru Romania, Stolojan calca in picioare fericirea pesedistilor, dand o lovitura de gratie, bineinteles, fara sa isi anunte proaspetii parteneri.

Fostul abia desemnat prim-ministru a devenit omul zilei, lasand in urma o furtuna care a scuturat poamele puterii inainte ca acestea sa ajunga la gura (sau in conturile) flamande ale miliardarilor din carton parlamentar.

Astfel, intr-o societate derutata de politicieni, de criza economica despre care nu stii daca e reala, daca e doar pentru prostime sau numai o fatada pentru imbogatirea lesnicioasa a mai-marilor lumii, intr-o istorie compromisa, nu poti decat sa asisti infricosat la mascarada cu iz de iarmaroc spre care se indreapta Romania.

Nu stii daca gestul lui Theodor Stolojan, prin capitularea sa mai mult sau mai putin premeditata, are efecte linistitoare sau, dimpotriva, legitimeaza degringolada si dezordinea de nestapanit a actualei (deja) guvernari.

Motivele, pertinente sau nu, nu mai conteaza in ochii romanilor. Pentru ca, judecand dupa linistea neagra de dupa capitularea lui Stolojan, cu un Boc speriat, tacut, prudent, si un Geoana care parea sa preia fraiele puterii, te fac sa constientizezi cu crampe in stomac si cu ameteli postelectorale faptul ca asisti, in direct, la o confiscare a timpului, la o invalmaseala de nedescris pe scena puterii, cu un scenarist prezidential care nu isi mai poate stapani actorii si un regizor care da bir cu fugitii, speriat de rigiditatea personajelor care nu raspund decat la doctrina si latrina politicii de partid!

Si luptele politice vor incepe, peste cateva zile, sa se manifeste deschis si pe plan local. Primul hop va fi functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, dupa care incercarea crancena de a impune partenerilor un prefect compatibil cu presedintele CJ.

Apoi vom asista, cel mai sigur dupa 1 ianuarie, la permutari, miscari si transformari de trupe in institutiile deconcentrate. Unii directori se vor retrage in glorie, altii isi vor descoperi brusc noi simpatii doctrinare fata de cele de pana acum.

Ce va ramane din PNL-ul de opozitie in mod clar nu va speria pe nimeni! Pentru ca, cel putin la Botosani, asistam la un PNL faramitat pe dinauntru, cu fosti candidati la parlamentare ascunsi prin ungherele propriilor pareri de rau dupa banii pierduti, dar mai ales cu lupte interne vechi si nerezolvate pentru sefia partidului.

Curand vom afla si sefii de ministere. Un rezultat al unor indelungi negocieri pe principiul: Una mie, una tie!

Si, pentru ca jocul sa aiba si haz, Parlamentul va deveni, fara doar si poate, un teren numai bun de Baba-Oarba. Cu un Stolojan care a plecat sa mijeasca vreo 4 ani, cu niste viitori ministri pregatiti sa stea, cu randul, de 6!, si cu o multime de omuleti care, in acest timp, se vor ascunde prin Parlament ca sa lucreze in liniste.

Cum la ce sa lucreze?! Nu se spune... Fiecare pentru el!

(F.Tonita)

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
378

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
671

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...