MIRCEA PETRU - Un om singur

MIRCEA PETRU - Un om singur

 PETRU MIRCEA, alaturi de sotia sa  

In urma cu cateva luni, am renuntat la un demers jurnalistic de teama ca "eroul" sa nu fie pus in umbra de propria sotie, mai exact, meritele acestuia sa nu fie minimalizate de celebritatea de care se bucura femeia careia ii devenise sot si partener.

Mircea Petru este, in primul rand, fiul unui excelent muzician – Mircea Dan, directorul Filarmonicii Botosani. Mircea Petru este un bun profesionist, absolvent de Conservator, un om de o discretie exemplara si o buna crestere aproape fara cusur. Mircea Petru este tatal lui Mircea Petru jr. si sotul Magdalenei Anca Mircea, cea cunoscuta drept Fata cu parul de foc.

Intre Mircea si Madalina a fost dragoste la prima vedere. Un bun prieten al Madalinei, Gheorghe Gheorghiu, le-a facut cunostinta. El era clapar la Talisman. Ea lucra cu baietii din trupa la un album. Tarziu, colegii au prins ca intre cei doi se intampla ceva. S-au casatorit in octombrie 2009, dupa ce s-a nascut fiul lor, Petru Jr. Un mariaj care a durat 9 luni, pana pe 14 iulie 2010. Madalina implinea 43 de ani cand a decis sa plece din lume.

Mircea Petru a absolvit Conservatorul la Iasi, Facultatea de Pedagogie Muzicala. A lucrat apoi ca redactor la TVR Iasi. A urmat perioada bucuresteana, unde a lucrat un timp cu trupa Talisman, pentru ca apoi sa devina inginer de sunet la Media Pro. A compus melodiile cantecelor Madalinei Manole, au fost o echipa in viata si pe scena!

Acum, Mircea Petru este singur, tinand de mana un copil care nu intelege nimic. Peste ani va trebui sa ii explice lui Petru Jr. cat si cum a trait, cat si cum a iubit o Fata cu parul de foc, care si-a fortat destinul pentru a-l naste pe el la 42 de ani, dupa un indelung tratament. Madalina Manole, fosta sotie a lui Serban Georgescu, cantareata care a adunat milioane de aplauze si a provocat mii de nostalgii, Fata draga a muzicii romanesti, a plecat din lume cu numele unui botosanean: Mircea Magdalena Anca.

Rostul acestui material, la cateva zile de la inmormantarea Madalinei Manole, este acela de a va determina sa oferiti un gand, un suport moral, discret unui botosanean aflat in cumplita durere, un botosanean care priveste in gol, cu copilul sau alaturi. Un mesaj care poate astazi nu ii va ajunge sub priviri, dar ar putea deveni mai tarziu, peste ani, prilej de ganduri bune, o bucurie "de acasa", de apreciere a ceea ce a insemnat Madalina Manole si de ceea ce a fost ramane Mircea Petru. Un botosanean care, mai mult decat recunoasterea valorii sale – valoare care exista fara tagada – are nevoie astazi de ganduri bune.

Sa fim generosi in ganduri. Pentru Mircea Petru si pentru familia sa, care se afla la un pas de noi, in mare durere si pustiu!


Gheorghe Gheorghiu: "Madalina mi-a zis ca este implinita. Avea o familie de exceptie, un sot deosebit, de un mare caracter, un mare artist, din familie de muzicieni. Petru o diviniza, o diviniza! Pe mine ma punea, eram la New York, sa ii cumpar 101 trandafiri albi sa ii duc pe scena!". 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
13

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
70

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
35

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...