Mihaela Ștefăniță, din Vârfu Câmpului în vârful lumii: ”Când închizi o ușă, Dumnezeu îți deschide alta mai bună și mai potrivită”

„În timp, am învățat că ceea ce e cu adevărat important despre o rochie este persoana care o poartă”, spunea marele designer de modă francez Yves Saint Laurent.

Mihaela Ștefăniță, din Vârfu Câmpului în vârful lumii: ”Când închizi o ușă, Dumnezeu îți deschide alta mai bună și mai potrivită”

   ​Foto: Mihaela Ștefăniță / Arhiva personală

Într-o lume în care strălucirea gratuită tinde să ocupe tot mai mult loc, într-un timp al falselor vedete apărute peste noapte, a vorbi despre performanță, în orice domeniu s-ar întâmpla ea, devine un risc și o aventură. Cu toate acestea, există încă mulți oameni discreți, chiar dacă lumea lor înseamnă expunere maximă. Există femei frumoase care vorbesc lumii despre aparența fragilă și despre succesul obținut prin muncă și inteligență creatoare.

Mihaela Ștefăniță s-a născut în Vârfu Câmpului, județul Botoșani, loc în care și-a pitit nu doar visele copilăriei, ci și dorul de mama și de frații ei. Însă, mai presus de toate, Mihaela Ștefăniță a păstrat nealterat un simț al măsurii rar întâlnit astăzi, și-a conservat un soi de atitudine dincolo de care răzbate educația exemplară primită de la părinți.

A strălucit în concursuri internaționale de frumusețe, a defilat pe podiumurile din Londra sau Milano, pentru designeri renumiți, de la Elisabetta Franchi și Anton Giulio Grande la Gianni Cirillo. O regăsim pe coperta unor reviste faimoase, dar și în producții cinematografice.

Mihaela Ștefăniță a cunoscut gloria, strălucirea, a trăit visul, dar a cunoscut și greul din spatele acestui vis. Recunoaște că, de la joaca fetiței în pantofii cu toc ai mamei și până la apariția în paginile unei reviste faimoase din Paris, drumul a presupus multă muncă, perspicacitate, răbdare și încredere în forțele proprii.
 



„Eu nu mă trezesc dimineața arătând ca Cindy Crawford”, spunea cândva super modelul pe care Mihaela Ștefăniță îl admira încă de când, copilă fiind, privea fascinată emisiunile despre ”modă și faimoasele modele”. De aceea, ne spune frumoasa tânără din Vârfu Câmpului, întotdeauna, ”de la vis la realitate drumul este lung”. Dar nu lipsit de satisfacții!

În prezent trăiește în Roma, Italia, de unde ne vorbește despre ce înseamnă succes și asumare într-o lume în care nu este dificil doar să pătrunzi, ci să și te menții în lumina reflectoarelor.
 


 

Din Vârfu Câmpului, în vârful lumii!

- Fetițele sunt atrase de mici de pantofii cu toc ai mamei, de rochiile de prințese. În cazul dvs. cum a fost acest drum din Vârfu Câmpului până în ”vârful lumii”? Când s-a ivit primul vis legat de modelling?

- De mică eram fascinată de emisiunile despre modă și de faimoasele modele: Naomi Campbell, Cindy Crawford etc. Visam că într-o zi aș putea și eu să urc pe podiumul modei, dar de la vis la realitate drumul este lung!... Bineînțeles că, în perioada copilăriei, eu și sora mea ne certam deseori pentru rochiile și pantofii cu toc ai mamei, jocul preferat fiind prezentările de modă de pe prispa casei părintești. Odată cu perioada adolescenței au apărut și descurajările, dar am crezut în visul meu și mi-am dovedit în primul rând mie că se poate! În Italia am avut șansa de a mă înscrie la castingul unei agenții, unde am trecut cu succes toate etapele.

- Suntem asemenea unor spectatori care admiră doar strălucirea de pe podium, suntem fascinați de frumusețea unui top model sau de ținutele deseori îndrăznețe și spectaculoase. Cum se simt toate acestea din spatele scenei? 

- Se întâmplă deseori ca stilistul să te vadă perfectă pentru ținuta lui mai extravagantă. Ca model, trebuie să dai dovadă de profesionalism îmbrăcând ținute și accesorii de la diverse branduri și să le prezinți publicului cu eleganță. Emoții sunt, dar te motivează pasiunea pentru ceea ce faci.

- Ce înseamnă astăzi un ”model de carieră”? În teorie, auzim vorbindu-se despre manechin, model, fotomodel, apoi top model și supermodel… Ați parcurs aceste etape? Este nevoie doar de muncă pentru a reuși sau și de răbdare, echilibru, poate și de o anume ”încăpățânare” (cu sensul de a nu renunța pe parcurs)?

- Azi un "model de carieră" înseamnă să fii deja cunoscută, ca stiliștii și casele de modă să contacteze direct modelul pentru a prezenta colecția lor sau o nouă figură pentru campania lor publicitară, precum muza pentru brandul lor. Am trecut peste toate aceste etape cu mult succes, dar eu încă nu mă consider un Top sau un Super Model. Da, este nevoie de încredere în sine, răbdare, încăpățânare pentru a demonstra că poți!
 


 

”Ocup coperta și paginile unor reviste faimoase din Paris”

- Sacrificii sau stil de viață? Cât de mult se vorbește în această meserie despre regim alimentar, exerciții fizice constante și monitorizate etc.? 

- Să fiu sinceră, nu prea am urmat o dietă anume, am fost mai norocoasă, în ciuda faptului că sunt un mare fan al dulciurilor. Dar trebuie să fiu și conștientă că nu trebuie să exagerez. Exercițiile fizice sunt foarte importante nu doar pentru sănătatea corpului, ci și a minții, indiferent de domeniu.

- Industria modei internaționale a luat un avânt uriaș în ultimele decenii. Paris, Milano, Londra… Și desigur Roma, acolo unde vă aflați în prezent. Pe ce podiumuri ale lumii ați fost prezentă?

- Am urcat pe podiumul Londrei, "capitala modei" Milano. Ocup coperta și paginile unor reviste faimoase din Paris, dar și din Canada și bineînțeles Italia. Am defilat pentru Elisabeta Franchi, Anton Giulio Grande, Luigi Bruno, Gianni Cirillo etc. În Milano am colaborat cu Vogue Italia și producții cinematografice. În Italia am câștigat diverse concursuri de frumusețe, Miss Europ Continental, Miss Mondo și internazionale, la care am câștigat coroana și marele titlu de "Miss Model Internațional 2018".
 

”Mama pentru mine este totul!”

- Ați vrut vreodată să renunțați sau reușiți, de fiecare dată, să ”umpleți” și partea goală a paharului și să depășiți obstacolele?

- De renunțat la lumea modei, nu. Doar la diverse colaborări unde am considerat că e doar o pierdere de timp. Dar când închizi o ușă, Dumnezeu îți deschide alta mai bună și mai potrivită. Și toate obstacolele dispar.

- Ce înseamnă familia pentru dvs., care este astăzi ”acasa” care vă încarcă cu energie?

- Familia pentru mine înseamnă frații și în special Mama... Mama pentru mine este totul. Pe această cale țin să-i mulțumesc enorm de mult că m-a crescut, m-a educat și că m-a susținut mereu!
 






Foto: Mihaela Ștefăniță / Arhiva personală

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

In memoriam Vasile Mardare, artistul din Botoșani care a murit la doar 47 de ani! (Foto, Video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
486

"Sunt un om simplu cu tristețile, cu bucuriile și iubirile sale, la fel ca toată lumea. Atâta timp cât mai pot și sunt în putere, voi scrie muzică, pentru că atunci c&acir...

Ornamentele unicat din cel mai nordic oraș al țării, din nou scoase la lumină! (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1768

Întreținerea lor presupune, însă, multă migală și o mână de profesionist pentru ca în fiecare primăvară oamenii să se bucure din nou de băncile și fântân...

”NU dați bani cerșetorilor din Botoșani!” Dar un pic de suflet?!

Luni, 29 Aprilie 2024
1196

Pe Costică îl știam de mulți ani. Boscorodea nedeslușit, iar dacă erai prea prins în ale tale și nu-l observai îți trăgea o scatoalcă zgomotoasă de te treceau toate cele. C...