Alexandru Tanasă este un tânăr de doar 23 de ani, dar care până la vârsta sa are în palmares realizări bogate și de apreciat. Plecat la vârsta adolescenței din casa părinților, dintr-un sat din nordul Moldovei, a ajuns în capitală unde a trebuit să se descurce cu o altfel de viață.
Născut în Botoșani, în județul geniilor, și crescut în satul Drăgușeni, și-a continuat apoi studiile la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni. Următoarea destinație a fost chiar centrul țării, București. Acolo a început o nouă viață, și-a continuat studiile superioare la Facultatea de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
A început de la o vârstă destul de fragedă să cocheteze cu ceea ce înseamnă hairstyle și make-up, a evoluat de-a lungul anilor și munca sa a dat roade. Deși este un domeniu în care activează mai mult femeile, Alexandru a dovedit că și bărbații pot face performanță într-un domeniu al frumosului. Nu este un mestru doar în make-up, ci și pe partea de hairtstyle.
Despre el, Alexandru ne-a povestit că nu îl recomandă doar talentul, ci și seriozitatea, punctualitatea și chiar aspectul, calități care l-au ajutat să ajungă într-un punct culminant. Tânărul este recunoscător părinților care l-au susținut în tot ce și-a propus să realizeze, dar și fratelui său geamăn care îi este alături la bine și la greu. De altfel, Alexandru se mândrește și cu prietenii de acasă cu care își face timp mereu să se vadă când se întoarce la Drăgușeni.
Mai mult decât atât, Alexandru Tanasă oferă și cursuri de make-up în mai multe localități din țară, dar chiar și acasă, la Drăgușeni. Consideră că a acumulat suficientă experiență cât să poată fi împărtășită și cu alții, dar și că este capabil să ofere din tainele sale și celorlalți interesați de acest domeniu.
„Iubesc foarte mult ceea ce fac...”
- Alexandru, să începem prin a ne povesti drumul tău de la Drăgușeni la București, în capitală. Ce te-a motivat să pleci la București și cum a fost începutul acolo? Ți-a fost teamă la început de această provocare sau ești genul de om care nu se gândește de prea multe ori la o situație?
- În București m-am mutat acum doi ani și jumătate din dorința de a-mi dezvolta și mai mult cariera. Consider că la Drăgușeni am ajuns la un anumit nivel și cumva nu mai puteam evolua, iar Bucureștiul a fost o oportunitate perfectă de a-mi dezvolta abilitățile de make-up artist (la un alt nivel). Sincer, nu a fost ușor să mă mut în București, pentru că mi-am lăsat familia și o bază foarte mare de cliente acasă, la Botoșani, dar dorința de a reuși a fost mai mare decât acest impediment și iată că, după acești doi ani superbi, eforturile pe care le-am depus își fac simțită prezența.
- Ți-ai căpătat „numele” de make-up artistul vedetelor din capitală. Cum vezi acest apelativ?
- Mi se pare foarte amuzant faptul că oamenii au început să mă strige „Alexandru Tanasă, make-up artistul vedetelor”. Este flatant pentru mine, pentru că este destul de greu să pătrunzi în această industrie și sunt foarte mulți artiști talentați care își merită locul, dar nu am avut până acum oportunitatea de a lucra într-un astfel de mediu. Pe mine m-a ajutat foarte mult stilul de comunicare, aspectul meu, seriozitatea și punctualitatea și consider că pe lângă talent, aceste calități m-au propulsat în această industrie.
- Știm că ai fost plecat, în 2023, alături de Alina Ceușan în Tenerife unde au avut loc filmările pentru un reality show românesc. Cum a fost acea experiență? Sunt zvonuri că urmează să mergi și în acest an alături de Alina Ceușan la filmările pentru următorul sezon al acestui reality show. Se confirmă? Cum ai ajuns să colaborezi cu Alina Ceușan?
- Încă nu știm absolut nimic despre când se va filma sezonul doi, eu îmi doresc din suflet să mai trec încă o dată prin această experiență superbă și cred că se va întâmpla, dar nu știm nicio dată sigură. Cu Alina am început să lucrez acum doi ani și relația noastră a evoluat pe parcursul timpului, acum sunt, practic, make-up artistul ei personal și mă bucur din suflet pentru acest statut. Prima dată când am machiat-o, am mers prin recomandarea Ioanei Dumitrache care este o prietenă foarte bună de-ale mele.
- Ai luat parte la destul de multe proiecte de când ai plecat la București. Ne poți povesti despre câteva dintre ele, cele care îți sunt de suflet?
- Chiar recent am fost în Polonia pentru un job internațional și a fost fantastic. Am întâlnit foarte mulți oameni extrem de profesioniști și foarte talentați în ceea ce fac și mă consider un om foarte norocos că am parte de astfel de proiecte. În rest, iubesc foarte mult ceea ce fac, iubesc să fiu pe set cu artiștii mei, ador să fac lucruri inedite cu un aer ușor internațional pentru a ieși din zona de confort. Nu știu, tot ceea ce se întâmplă este fantastic și mă bucur de fiecare clipă.
- Știu că ai fost plecat în Polonia săptămâna trecută, cu un proiect. Ne poți dezvălui despre ce este vorba?
- Din păcate, nu am voie să spun absolut nimic, dar veți afla în curând și pot spune doar că îmi veți vedea lucrările în mall-uri etc.
„Îmi place să râd cu gura până la urechi...”
- Povestește-ne puțin despre tine. Ce ar trebui să știe fanii și cititorii despre tine? Spun fani pentru că de-a lungul timpului te-ai dezvoltat și pe partea de influencer în mediul online.
- În general, eu sunt un om foarte simplu. Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii mei, să ies la cafele, să comunic foarte mult și să râd cu gura până la urechi. Sunt super pasionat de fashion și îmi doresc ca anul acesta să mă dezvolt și pe această ramură, să filmez mai multe get ready with me, sau să pozez ținutele cu care mă îmbrac atunci când merg la evenimente, chiar și pe stradă.
- Cum ți-a fost copilăria la Drăgușeni? Ai un moment, o amintire la care te gândești mereu cu drag și pe care ai vrea să ne-o împărtășești?
- Am avut parte de o copilărie absolut superbă, am niște părinți extraordinari, care au făcut eforturi imense ca eu și fratele meu geamăn să mergem în toate vacanțele cu colegii, să mergem la mare sau munte aproape în fiecare an… a fost absolut superb și le sunt foarte recunoscător pentru toate eforturile depuse.
Cele mai frumoase amintiri din copilărie cred că sunt legate de curtea bunicii mele, unde mergeam foarte des cu verișorii mei și ne jucam, apoi când am crescut am avut parte de un anturaj foarte drăguț în liceu, de care sunt foarte apropiat și în momentul actual.
„Alexandru Tanasă este aceeași persoană și la București, și la Drăgușeni”
- Cine este Alexandru Tanasă în timpul liber? De exemplu, când vine la Drăgușeni. Diferă Alexandru de la București de cel de la Drăgușeni?
- În esență eu cred că Alexandru Tanasă este aceeași persoană și la București, și la Drăgușeni, diferă doar stilul vestimentar, pentru că aici mă îmbrac puțin mai extravagant. Când merg acasă îmi place să-mi iau și accentul de moldovean autentic, pentru că aici în București trebuie să vorbesc destul de literar, adresându-mă unui public din întreaga țară… nu doar publicului din zona moldovei.
- Ce a zis familia despre pasiunea ta despre make-up și hairstyle, dar și despre plecarea la București? Dar prietenii? Ai primit susținere din partea lor?
- Am primit susținere necondiționată din partea părinților mei. Sunt foarte bucuroși pentru cariera mea, pentru omul care am devenit în ziua de astăzi. Sunt foarte fericiți pentru mine și pentru această mutare, deoarece îmi doream foarte mult și simțeau această chestie și acum sunt împliniți și ei, sunt împlinit și eu. Personal, am primit foarte puțin hate la viața mea… am avut prieteni care m-au susținut la orice pas și cărora le sunt foarte recunoscător.
- Cum crezi că te-a dezvoltat pe tine acest domeniu de beauty și cum te-a influențat în tot acest timp?
- Phai, mi se pare că m-a dezvoltat foarte mult domeniul de beauty. Am învățat să comunic mult mai frumos și mult mai politicos, am învățat foarte multe sfaturi despre stil, despre postură, despre când și cum să vorbești, am învățat sfaturi despre negociere (cum se semnez un contract, când să semnez un contract), e practic un full time job doar că într-un domeniu artistic .
„Oamenii mă privesc într-un mod admirativ și mă susțin foarte mult”
- Te-ai confruntat cu dificultăți sau cu critici la modul că ești băiat într-un domeniu al femeilor să zicem?
- La început am mai auzit câteva discuții despre faptul că sunt make-up artist băiat, dar au fost foarte puține și irelevante, în general oamenii mă privesc într-un mod admirativ și mă susțin foarte mult.
- Cum vezi evoluția în make-up în următorii cinci ani?
- Este foarte greu să îmi imaginez viața mea în cinci ani, pentru că totul este într-o continuă evoluție. Eu nu știu exact ce-o să se întâmple nici măcar în următoarele șase luni, dar îmi doresc să lucrez mai mult în afara țării. Totuși, nu mi-aș dori să mă mut din România, mă simt foarte bine în București.
- Ce planuri ai pentru viitorul apropiat în ceea ce privește cariera de make-up artist, dar și cu privire la continuarea studiilor postuniversitare? Țin minte că la un moment dat mi-ai povestit că ți-ar plăcea să urmezi o carieră în mass-media. Cum a rămas cu acest aspect?
- Am terminat facultatea și decizia mea a fost să nu urmez și studiile unui masterat, deoarece pentru mine ar fi fost un impediment în dezvoltarea carierei de make-up artist. Deocamdată sunt foarte fericit cu alegerea făcută, nu regret că nu am aplicat la master, pentru că merge totul foarte bine pe plan profesional. În media nu cred că aș mai avea timp să activez, machiajul îmi ocupă 90% din timp.
„Nu aș putea să mint...”
- Cum ți-a fost perioada în care munceai, dar mergeai și la facultate? Cum te-ai descurcat cu toate sarcinile, cu presiunea și toate cerințele care veneau din mai multe părți în același timp?
- Nu aș putea să mint și să-ți spun că a fost o perioadă ușoară din viața mea, pentru că nu a fost. Aveam foarte multe teme pentru facultate, trebuia să merg și la seminare și la cursuri, iar în același timp să fiu prezent și pe set pentru a câștiga bani pentru a mă întreține. Dar iată că am făcut față cu brio și la această provocare și acum sunt foarte liniștit și sunt foarte fericit cu alegerea făcută, de a urma și o facultate în domeniul managementului.
- Ce îți dorești pentru tine? Te poți declara mulțumit de tot ce ai realizat până acum și pui stop sau „distracția” abia începe?
- Sincer, sunt foarte fericit cu viața pe care o am, am învățat să îmbin foarte plăcut distracția cu munca și la momentul actual chiar sunt un om foarte recunoscător pentru tot ce am.
- Care consideri că sunt cele mai mari provocări în industria machiajului pentru celebrități?
- Cred că presiunea de a machia impecabil un artist este cea mai mare provocare, deoarece nu te poți juca cu imaginea unei persoane publice. În rest… go with the flow.
- Care este cel mai memorabil moment sau proiect în care ai fost implicat ca make-up artist al unei vedete?
- Fără doar și poate proiectul în care am fost plecat în Tenerife cu Alina Ceușan (n.r. Love Island, reality show românesc) a fost până acum cel mai special proiect la care am lucrat vreodată, ne-am înțeles atât de bine la acest proiect și am lucrat atât de eficient încât nici măcar nu simțeam că muncim efectiv, a fost ca și o vacanță pentru noi toți.
„Mă ajută să rămân în realitatea actuală...”
- Care sunt tendințele actuale în machiajul vedetelor din România și cum reușești să le integrezi în munca ta?
- La momentul actual consider că tenul trebuie să arate impecabil, genele joacă un rol crucial în definirea privirii, iar buzele nude rămân în continuare în tendințe. Ceea ce mi se pare că s-a schimbat, este stilul de machiere a sprâncenelor, deja trendul acela cu sprâncene foarte ridicate începe să se stingă, iar persoanele publice adoptă o formă cat mai naturală a acestora.
- Cum ai descrie evoluția machiajului pentru celebrități în România în ultimii ani?
- Din punctul meu de vedere, este foarte important să te machiezi cum îți place și cred că toată lumea, nu doar vedetele, ar trebui să adopte un stil de machiaj care să se potrivească personalității lor.
- Ce sfaturi ai pentru tinerii din ziua de astăzi în ceea ce privește alegerea carierei și în ceea ce privește viața?
- Le recomand tuturor adolescenților să urmeze studii universitare, pentru că te dezvoltă extraordinar de mult ca om și un alt sfat foarte prețios, din punctul meu de vedere, este acela de a se apuca de muncă de la o vârstă cât mai fragedă. Nu știu, anul unu, anul doi de facultate… deja în anul doi trebuie să ai experiență în Piața Muncii.
- Ai vreun motto după care îți ghidezi viața?
- Cumva am două motto-ori după care mă ghidez în viață: „Tu ce-ai făcut azi pentru visul tău” și „Fii genul de persoană pe care ți-ai dori să o întâlnești”. Cumva aceste două motto-uri mă ajută să rămân ancorat în realitatea actuală.