Elisabeta Șeremet: ”Muzica mă definește, deoarece amândouă suntem complexe și totuși atât de simple!”

Pentru Elisabeta Șeremet, adolescența înseamnă în primul rând muncă. Studii, repetiții, drumuri nesfârșite și, la final, rezultate excepționale și aplauze pe deplin meritate.

Elisabeta Șeremet: ”Muzica mă definește, deoarece amândouă suntem complexe și totuși atât de simple!”

Este fascinată de obiceiurile strămoșești și își asumă cea mai importantă misiune pe care o poate avea un tânăr de vârsta ei: aceea de a transmite ”focul viu” către generația care îi urmează.

Este elevă a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani. A participat la numeroase concursuri naționale, de unde s-a întors cu premii și trofee. Însă notorietatea i-a adus-o cu adevărat participarea la emisiunea-concurs ”O Vedetă Populară”, unde a simțit că este cu adevărat apreciată de o echipă de profesioniști în folclor.

Se pregătește pentru Conservator și pentru o carieră muzicală pe care, spune Elisabeta, o va dedica pregătirii următoarelor generații de artiști.



Este de o frumusețe picturală, știe să își dozeze talentul astfel încât el să ajungă la public, dar să nu fie deteriorat de alte curente care abundă astăzi pe piața muzicală. Capabilă să abordeze numeroase genuri, rămâne fidelă artei autentice, astfel încât muzica ei să rămână într-o decență și o frumusețe firească, atât de apreciată de cei care o ascultă în spectacole sau în concursuri.

Modestă, dar extrem de determinată, inteligentă și conștientă de propria valoare, tânăra știe că validarea artistică nu este decât rezultatul muncii neîntrerupte.

Elisabeta Șeremet a răspuns unui chestionar inițiat de revista ”Țara de Sus” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.
 


 

”Este extrem de important să îți cunoști rădăcinile!”

-Descrie-te în câteva rânduri.

-Sunt o fire optimistă și visătoare, pasionată de muzică, poezie și natură. Iubesc să îmi manifest emoțiile prin artă și să o împărtășesc publicului larg! Fie că îmi scriu sau cânt emoțiile și trăirile, ele ajung să fie cunoscute de oameni. Îmi place să văd partea plină a paharului și să culeg frumosul din orice întâmplare, care la început pare să nu îl conțină. Îmi place să ascult oamenii și poveștile lor! Mă consider fragilă, raportându-mă la vremurile și oamenii care ne înconjoară, dar bineînțeles că latura mea de războinică există și mereu este pusă în aplicare când evenimentele sunt de așa natură. Muzica mă definește, deoarece amândouă suntem complexe și totuși atât de simple!            

-Ești în floarea adolescenței. Generația ta e atrasă mai mult de alte genuri muzicale, care sunt acum în tendințe. De ce ai ales să te apropii de muzica tradițională românească?

-Am ales să mă apropii de muzica tradițională românească, deoarece mereu m-au fascinat obiceiurile strămoșilor noștri și am hotărât că vreau să le duc mai departe! Consider că transmiterea focului viu din generație în generație este elementul care ne salvează și ne conservă pe noi ca indivizi. Este extrem de important să îți cunoști rădăcinile! Artiștii care urcă pe scenă și împart din cunoștințele si emoțiile lor spectatorilor au rolul de a culturaliza publicul. Iar eu îmi doresc să fac același lucru!

-De ce participi la concursuri, într-o perioadă în care afirmarea e la îndemâna oricui are acces la internet?

-Am ales să particip la concursuri pentru că mi-am dorit ca abilitățile mele vocale sa fie validate de un juriu format din personalități de elită, foarte bine pregătite în acest domeniu. Consider că adevărata afirmare artistică constă în participarea la concursuri. Desigur, premiile nu cântă, dar publicul are un cuvânt foarte important de spus în cariera fiecărui artist și consider că tocmai de la concursuri reușești să te remarci în fața acestuia.

 



 

”Sunt sigură că voi ajunge acolo unde visez!”

-Cum a fost experiența de la talent-show-ul în care te-ai remarcat? Ce ai simțit că s-a schimbat în urma participării?

-Experiența de la ”O Vedetă Populară” a fost minunată! Inegalabilă, aș putea spune! Am avut privilegiul de a sta și de a “lucra” cu profesioniști în adevăratul sens al cuvântului! Faptul că am fost foarte apreciată m-a făcut să am mai multă încredere în mine și în calitățile care mă alcătuiesc, acestea fiind spuse din postura de viitor artist. Sunt extrem de recunoscătoare pentru această experiență și o recomand tuturor tinerilor care se află la poarta afirmării artistice!

-Ce planuri de viitor ai? Vei urma o carieră profesionistă în domeniul cultural-artistic sau va rămâne muzica o pasiune?

-Doresc să urmez o carieră în domeniul cultural artistic. Vreau să urmez cursurile conservatorului după ce voi absolvi liceul, iar mai apoi, cu cel mai mare drag și pasiune față de domeniul ales, voi împărtăși tot ce am învățat cu tinerii dornici de a-și îmbogăți cunoștințele! Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sunt sigură că voi ajunge acolo unde visez!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
15

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
25

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
140

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...