Ele sunt cele două eleve de 10 la Bac ale Botoșaniului. Cum au ajuns la această performanță

Efortul constant și seriozitatea, dar și ajutorul cadrelor didactice, le-au ajutat să atingă performanța mediei de 10 la Bac.

Ele sunt cele două eleve de 10 la Bac ale Botoșaniului. Cum au ajuns la această performanță

Succesul și obținerea unei astfel de performanțe au în spate trei lucruri esențiale. Perseverența, dorința de progres și echilibrul între orele sacrificate studiului și distracția. De acestea trei s-au folosit Lavinia și Andra, cele două eleve care au obținut media 10 la Bacalaureat, în județul Botoșani.

Elevele spun că efortul constant și seriozitatea, dar și ajutorul cadrelor didactice, le-au ajutat să atingă performanța mediei de 10 la Bac.

Lavinia Pintilei are 19 ani și a învățat la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, acolo unde a deprins toate calitățile pe care le are în ziua de astăzi și care au ajutat-o să persevereze.

Aceasta a obținut media 10 după soluționarea contestațiilor, ea având nota 9,70 la disciplina limba și literatura română, iar rezultatele de după contestații i-au adus calificativul 10.

De asemenea, adolescenta spune că nu are un secret, însă fără ajutorul și implicarea profesorilor nu ar fi ajuns în această situație fericită.

„Sunt copleșită de emoții și încântată de rezultatul pe care l-am obținut. Profesorii liceului meu s-au implicat cu adevărat în pregătirea elevilor, astfel încât mi-au oferit tot suportul necesar pentru a obține nota maximă și ne-au răspuns întotdeauna la toate neclaritățile care apăreau pe parcurs. Succesul va fi mereu pentru mine rezultatul perseverenței și al dorinței de a progresa”, a precizat Lavinia Pintilei.

Andra Mera este o adolescentă de 19 ani, care a învățat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani. Și aceasta le aduce mulțumiri cadrelor didactice, care au susținut-o și îndrumat-o în tot acest timp.

„Am fost foarte fericită când am aflat rezultatul. Nu am făcut pregătire suplimentară. Le aduc mulțumiri profesorilor mei, datorită cărora am învățat cu drag în timpul orelor de curs, cât și în timpul orelor din afara programului, tot în cadrul școlii. Am învățat constant pe parcursul anilor de școală și am tratat cu seriozitate fiecare materie. Am învățat mereu atunci când am știut că trebuie, pentru a ajunge la performanțele pe care mi le-am dorit”, a spus Andra Mera.

Lavinia este o fire deschisă și sociabilă, motiv pentru care și-ar dori o carieră în care să lucreze cu oamenii, dar este totuși flexibilă în alegerea viitoarei cariere. Adolescenta a povestit că timpul liber și l-a ocupat cu sportul, pictatul sau cititul, lucruri care o făceau să se relaxeze.

„Urez mult succes tuturor elevilor care se pregătesc pentru ultima etapă a liceului și îi sfătuiesc să depună un efort constant și să își organizeze timpul astfel încât să parcurgă toată materia pentru obținerea notei dorite. Sunt o fire deschisă și sociabilă, motiv pentru care îmi doresc să lucrez cu oamenii și în același timp să pot fi flexibilă în alegerea carierei pentru a putea profita de oportunitățile care se vor ivi pe viitor”, a completat Lavinia.

Andra este pasionată de citit, în special de cărțile beletristice, iar o altă pasiune a sa este călătoritul. De aceea îi și îndeamnă pe adolescenți și tineri să își facă timp pentru ei și plăcerile lor.

„Îmi place mult să citesc, mai ales beletristica și iubesc să călătoresc. Sfatul meu pentru cei care urmează să susținută acest examen este să îl trateze cu seriozitate, dar și să găsească timp să se distreze. Nu va fi atât de dificil dacă vor ști să echilibreze cele două”, a relatat tânăra.

Pe de altă parte, Andra s-a hotărât să urmeze Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
767

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
6429

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1292

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...