Copila de AUR care a dus partidul la 15% în Botoşani şi a demisionat a doua zi

Copila de AUR care a dus partidul la 15% în Botoşani şi a demisionat a doua zi

După alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reuşit să obţină la Botoşani 14.46% din voturi şi s-a clasat pe locul trei după PSD şi PNL. De altfel, la Botoşani, diferenţa dintre PNL şi AUR a fost de numai 5 procente. Succesul uimitor al unui partid despre care puţini ştiau înaintea alegerilor parlamentare s-ar datora, la Botoşani, unei tinere de numai 19 ani.

Ariadna Cârligeanu este foarte cunoscută în judeţ încă din anii liceului pentru implicarea activă în acţiuni unioniste şi naţionaliste, inclusiv la naţional, deşi are doar 19 ani. În pofida succesului, tânăra şi-a dat demisia din AUR imediat după alegeri.

Ea este studentă la Drept în cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi a fost, până după alegeri, secretar general al Tineretului AUR la nivel naţional, fiind implicată de aproape un an în toate acţiunile partidului. Culmea, la o zi, după terminarea scrutinului, Ariadna Cârligeanu, „motorul” AUR de la Botoşani, a decis să demisioneze din partid. 

De la acţiuni unioniste şi naţionaliste la AUR

Ariadna Cârligeanu a studiat, în Botoşani, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. De altfel, în anii liceului, tânăra a început să cocheteze cu mişcările unioniste organizate prin platforma Acţiunea 2012. Botoşăneanca mărturiseşte, de altfel, pe reţelele sociale, că încă de la 14 ani îşi dorea să înfiinţeze o organizaţie prin intermediul căreia să lupte pentru alipirea Basarabiei şi Bucovinei de Nord, pe scurt, refacerea României Mari.

„Aveam 14 ani când mai in glumă, mai în serios mi-am stabilit visul: ca peste câţiva ani să formez o organizaţie care să lupte pentru românii din Basarabia şi Nordul Bucovinei. Era un ţel care a părut nebunesc în tot acest timp chiar si pentru idealista de mine. La 16 ani, m-am înscris ca voluntar în Acţiunea 2012 pentru ca am simtit din prima clipa ca acolo îmi este locul”, mărturiseşte pe pagina personală de Facebook Ariadna Cârligeanu.   

De atunci, tânăra a participat la numeroase acţiuni unioniste şi patriotice în toată ţara. Mai mult decât atât, a fost o voce constantă anti-sistem şi a celor care zădărniceau într-un fel sau altul acţiunile unioniste. De aproape un an, tânăra s-a alăturat AUR mărturisind că a fost atrasă de faptul că în acest partid au ajuns mulţi dintre cei alături de care obişnuia să participe la acţiunile unioniste.

„AUR nu a apărut de nicăieri. AUR este un partid format din oameni care au ani de zile de implicare în societate, oameni lângă care am activat în ultimii 3 ani, iar cu timpul mi-au devenit o a doua familie. Acest proiect pentru mine înseamnă şansa fiecărui român de a contribui la construirea unui viitor pentru generaţiile care vin din urma noastră. După zeci de ani a venit timpul să se facă dreptate pentru România, iar intrarea noastră în Parlamentul României este un prim-pas în atingerea acestui obiectiv”, precizează tânăra pentru Adevărul.   

Mai mult decât atât, crede că a învăţat multe de la George Simion, liderul formaţiunii alături de care se pozează mândră. „Ce am învăţat de la George în tot acest timp este că oricât de nebunesc pare ţelul pe care ţi l-ai ales, lupţi până la capăt, iar intr-o zi imposibilul devine posibil”, adaugă Ariadna Cârligeanu.

De altfel, evoluţia tinerei în cadrul acestui partid, aproape necunoscut de mulţi români, până la alegerile parlamentare, a fost una fulminantă, reuşind să ajungă secretar general în cadrul Tineretului AUR.   

„Acceptaţi că v-au făcut nişte copii”

Tânăra a coordonat acţiunile AUR la Botoşani şi a reuşit un scor incredibil pentru un partid care nu atingea pragul electoral la alegerile locale. Botoşăneanca mărturiseşte că s-a bazat pe notorietatea pe care o are în rândul tinerilor, liceeni sau studenţi, şi că de fapt aceştia au fost motorul AUR în această zonă.

Cine este în spatele lui George Simion? Nişte copii sunt. Acceptaţi că v-au făcut nişte copii”, precizează această tot pe reţelele sociale. Mai mult decât atât transmite şi următorul mesaj „După atâtea căzături a urmat revanşa”.  

Demisie-surpriză

Paradoxal şi total neaşteptat, după succesul înregistrat, Ariadna Cârligeanu a anunţat că renunţă la AUR şi la politică la numai o zi după alegeri. Aceasta mărturiseşte că vrea să se ocupe în continuare de acţiuni civice şi unioniste, dar fără să mai facă parte din AUR.

„Ştiu că pare prea devreme, dar a venit timpul să mă retrag din AUR şi a venit timpul ca o nouă generaţie să preia Acţiunea 2012. Mă retrag din viaţa politică pentru a-mi dedica timpul şi energia în viaţa civică pentru românii din Basarabia, din Nordul Bucovinei, pentru unire, pentru idealul României Mari”, a precizat, tot pe reţelele sociale, Ariadna Cârligeanu.  

Tânăra a explicat pentru „Adevărul” că a renunţat la AUR pentru a prelua Acţiunea 2012.

„Este nevoie şi de cineva care să se concentreze pe problema românilor din Basarabia, din Nordul Bucovinei, cât şi din alte regiuni istorice ale acestei ţări. Am luat decizia să preiau Acţiunea 2012 deoarece consider că în acest moment aici este cea mai mare nevoie de mine. Acţiunea 2012 a fost înfiinţată si condusă de George Simion timp de 7 ani, iar tema unirii va ajunge acum, prin intermediul AUR, în Parlamentul României. Pe lângă o mişcare politică unionistă, avem nevoie şi de o mişcare civică unionistă la firul ierbii”, a mai spus tânăra.  

Este prima demisie anunţată din conducerea AUR după alegerile parlamentare de duminică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

8 martie, Ziua Internațională a Femeii

astăzi, 07:43
62

Astăzi se sărbătorește Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională sau Ziua Internațională a Femeii. Sărbătoarea a fost oficializată de Organizația Națiunilo...

Accident în Dorohoi! O mașină a rupt un stâlp

Duminică, 7 Martie 2021
990

Un accident a avut loc duminică, 7 martie 2021, în jurul orei 17:00, pe strada George Enescu din municipiul Dorohoi.Din primele informații se pare că șoferul unui autoturism marca Porche...

De ce mâncăm dulce, de ce mâncăm compulsiv, de ce mâncăm noaptea? Cum slăbim în pandemie și cât de bune sunt suplimentele alimentare

Duminică, 7 Martie 2021
437

Nu-i niciun secret, pandemia și statul acasă au avut în multe cazuri efecte negative asupra greutății și siluetei multora dintre noi. Cura de slăbire devine o necesitate, dacă nu chiar o ...