Pompierul Iulian Rotariu este câștigătorul Continental Challenge 2020

Pompierul Iulian Rotariu este câștigătorul Continental Challenge 2020

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu, singurul român care a participat la Continental Challenge 2020, a fost desemnat câștigătorul acestei competiții. Anunțul a fost făcut, miercuri, de către organizatori, Canal Aventure, pe pagina lor de Facebook.

Iulian Rotariu din România a câștigat Continental Challenge 2020. 2020 a fost un an special cu trei evenimente amânate, dar este esențial pentru noi să premiem liderul provocării continental. Iulian are un total de 21 de puncte cumulate în doi ani. Suntem mândri să-i acordăm premiul pentru incredibila realizare”, scriu organizatorii în mesajul postat.

Pompierul botoșănean a participat, în 2019 - 2020, la trei din cele cinci curse organizate de Canal Aventure. Două dintre curse nu s-au mai desfășurat din cauza pandemiei.

„Cu toate că s-a confruntat cu temperaturi extreme, umiditate foarte mare, zone neîmblânzite, diferențe de fus orar, distanțe mari de alergat cu zeci de kilograme în spate și cei mai puternici ultramaratoniști din lume, plutonierul adjutant Iulian Rotariu a reușit câștige toate cele trei competeții: „The Track” Australia (522 de kolometri în nouă zile), „Ultra Africa Race” Mozambic (220 km  în cinci zile) și „Ultra Asia Race” Vietnam (160 km în patru zile).

În 2019, în Australia, nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” după 522 de km, dar și să stabilească un record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017.

Toate ultramaratoanele la care a participat au fost curse autosusţinute, alergând cu echipamentul şi hrana într-un rucsac”, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Iulian Rotariu s-a făcut remarcat după ce, în iunie 2016, a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica, mai amintește sursa citată.

„În total, în cele nouă ultramaratoane, a alegat aproape 3.000 de kilometri. Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului.  Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite”, rezumă IJSU.

Modest, pompierul botoșănean dedică această nouă reușită tuturor copiilor cu autism și susține că este fericit că a reușit să termine toate cursele, dar trist pentru că cursa copiilor pentru care aleargă și pe care o susține nu se va termina niciodată.

„Câștigarea acestei competiții nu înseamnă și sfârșitul susținerii cauzei părinților copiilor cu autism. Voi continua să alerg pentru a aduce bucurie în inimile acestor copii minunați. Mulțumesc tuturor românilor care m-au susținut și a căror inimă bate, mereu, în piept, alături de a mea”, a precizat Iulian Rotariu.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Iulian Rotariu a participat, în ultimii cinci ani, la mai multe competiţii de anduranţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Gest rar. Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Marţi, 7 Decembrie 2021
3769

Profesorul botoșănean Mihai Vitcu, fost inspector general al Inspectoratului Școlar din Suceava, a donat casa părintească Primăriei din Ibănești. Acesta a pus condiția ca locuința ...

Criza depozitului regional de deșeuri se acutizează. CJ a dat de fundul sacului (video)

Marţi, 7 Decembrie 2021
214

Situația depozitului de deșeuri din Stăuceni a fost dezbătută, marți, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Este necesară o intervenție de &icir...

VIDEO: Aproape o sută de voluntari și un lanț farmaceutic s-au alăturat campaniei „5.000 de zâmbete”

Marţi, 7 Decembrie 2021
1415

Campania „5.000 de zâmbete”, derulată de Asociația „Grup Civic” pentru copiii vulnerabili din județul Botoșani, intră în linie dreaptă. Pentru a-și atinge ob...