Un botoșănean a depus jurământul de cadet al Academiei Militare West Point din SUA

Un botoșănean a depus jurământul de cadet al Academiei Militare West Point din SUA

Absolvent al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, botoșăneanul Bogdan Daniliuc, care urmează studiile la United States Military Academy West Point, a depus miercuri, 16 decembrie, jurământul de credinţă faţă de neam şi ţară. Ceremonia a avut loc la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în prezenţa șefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă.

„Ochii văd numai ceea ce mintea este pregătită să înțeleagă” – acesta este motto-ul cu care absolventul ștefănist pornea în anul 2019 spre Statele Unite ale Americii.

Bogdan este din Botoșani și pe parcursul celor patru ani de liceu s-a remarcat cu premiile obținute la disciplina geografie, ducând mai departe ștafeta olimpicilor naționali.

Absolventul ștefănist a fost un adolescent atipic. De ce spunem asta? Pentru că încă din clasa a IX-a și-a stabilit un obiectiv: acela de a urma studiile academiei militare West Point. În perioada în care majoritatea adolescenților sunt visători și schimbători, Bogdan a dat dovadă de perseverență și maturitate. Și-a stabilit un țel, a ieșit din zona de confort și a muncit în fiecare zi pentru a fi cadet la una dintre cele mai prestigioase academii din SUA.

„Îmi îndemn colegii să își urmeze visul, chiar dacă, la un moment dat, pare imposibil!” – a spus Bogdan în ultima zi petrecută în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.

Dintre toți cadeții români admiși în ultimii patru ani la academiile militare din Statele Unite ale Americii, mai mult de jumătate sunt absolvenți ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Molodvenesc. Pregătirea temeinică, perseverența și devotamentul i-au determinat pe elevii militari ștefăniști să își depășească propriile așteptări și să ducă peste hotare numele Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, instituție de învățământ care le-a pus bazele pregătirii viitoarei cariere de ofițeri ai Armatei Române.

(Georgiana Lupu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
18

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
513

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...