Puțini sunt cei care știu că în municipiu există o școală specială, care chiar așa se și numește „Școala Specială Nr. 5". Aceasta se află chiar în vecinătatea Liceului „A.T. Laurian”, școală care îi trezește puternice amintiri unui fost elev de al său, elev care a stat în aceste bănci în anii '80, în 1988 când s-a transferat de la Vorona în municipiul Botoșani.
„Îmi aduc aminte și acum, nu am să uit până am să mor, pe cele 3 colege de la cămin - cum le spuneam atunci. Chiar mi-ar plăcea să le reîntâlnesc acum, să le aud poveștile, și nu doar de dragul amintirii faptului că am fost colegi în școala ajutătoare, ci și din prisma faptului că îmi doresc să completez activitatea mea din cadrul Comitetului interministerial al Guvernului României - constituit pe tema abandonului școlar, proiect inițiat de către #CONAF, deoarece chiar îmi doresc să facem o paralelă între școala de atunci și școala de azi", a relatat Ciprian Andronache, președintele Asociației „FiiOm”.
Tema abandonului școlar a fost dezbătută în 6 județe din România, printre care și Botoșani, în cadrul evenimentului național #PactulPentruTineri inițiat de către CONAF, proiect care a generat constituirea acestui comitet de către domnul Premier Nicolae Ciucă
Din acest comitet fac parte 8 ministere, dar și un grup de asociații și fundații din România, printre care și Asociația lui Ciprian Andronache, care și-a propus să pună Botoșaniul pe harta județelor preocupate de abandonul școlar și consumul de droguri în școli.
„Ca și facilitator în cadrul grupului de lucru a Pactului pentru Tineri - am lucrat cu elevi din categoria elită, cu olimpici internaționali, dar și cu elevi din categoria copilași instituționalizați. La toți, indiferent că erau din Vaslui sau Deva, la toți am descoperit aceleași nevoi clare, de bază, aceleași nevoi ca și la noi, oamenii mari: iubire, atenție, înțelegere și acceptare. Schimbarea, deci, pleacă prima oară de la noi, indiferent că suntem părinții sau profesorii lor, după de la guvernanți. Să ne iubim mai mult copiii patriei, ei sunt oglinda noastră, a tuturor... ", a declarat Ciprian Andronache pe tema subiectului ce a adunat în grupul de facilitatori atât sponsori din mediul privat, cât și reprezentanți ai autorităților locale sau centrale.
Ciprian Andronache este formator vocațional în cadrul Academiei La BRICI, lucrând atât pe partea de formare profesională, dar și activând ca voluntar în zona de art-terapie pentru copilașii cu deficiențe sau tulburări din spectrul autist.
Puteți contribui la demersul reducerii abandonului școlar și a consumului de droguri în școli, susținând Asociația FiiOm.
Denumire: „Asociația de Caritate și Bune Maniere Ciprian".
Cont bancar: RO35 BACX 0000 0023 5065 2000
Bancă: UniCredit Bank.
Site: www.ciprianandronache.ro
Facebook: FiiOm
YouTube: Ciprian Andronache.
(Comunicat de presă)