VIDEO: Iată încă un motiv să nu depășești prin dreapta!

Știm cu toții că este ilegal să depășești prin dreapta. Pe lângă faptul că este lege în numeroase țări, dacă depășești prin dreapta riști un accident din mai multe motive.

VIDEO: Iată încă un motiv să nu depășești prin dreapta!

Chiar și când faci asta pe șosea, dacă depășești prin dreapta pe un drum public riști să sperii șoferul din fața ta, dar și provocarea unui accident cu acesta dacă nu te observă în oglindă. Mai mult decât atât, există posibilitatea să nu fie un impact între vehiculul tău și cel pe care îl depășești, ci între acesta și un alt vehicul care circula corect pe drumurile publice.

Între timp, dacă încerci să faci o depășire pe acostament sau chiar în afara drumului, riști să pierzi controlul volanului după ce roțile vehiculului tău părăsesc șoseaua. De asemenea, crește și riscul de pană în această situație. Iată ce a pățit șoferul unui Honda Jazz când a încercat să depășească un vehicul cu gabarit depășit pe un drum cu o singură bandă pe sens, ne spuen auto-bild.ro.

Indiferent ce vehicul ai în față pe drum, evită cu orice preț să depășești prin dreapta. Riscul de accident este prea mare pentru a justifica manevra. România este oricum pe primele poziții la decese în accidente rutiere la nivel european, așa că trebuie să conducem cât mai precaut pentru a reduce riscurile la care ne supunem la fiecare călătorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...