ȘTIAȚI? Peste 1.500 de numere de înmatriculare sunt interzise în România

ȘTIAȚI? Peste 1.500 de numere de înmatriculare sunt interzise în România

Chiar dacă unii șoferi pot plăti pentru a avea numere de înmatriculare preferențiale, există peste 1.500 de combinații interzise.

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, nu pot fi atribuite combinaţiile de litere care pot avea o semnificaţie obscena sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autorităţi publice, daca acestea solicită in scris autorităţii emitente restricţionarea atribuirii unei anumite combinaţii a numarului de inmatriculare.

Astfel, “PUL”, “CUR”, “COY”, “SEX” sunt considerate combinaţii obscene şi sunt blocate în dicţionarul statuat la nivelul Direcţiei Regim Permise. Totodată, “POL”, “DEP”, “SEN”, “MAI” sau “SRI” sunt și ele interzise.

Totodată, nu se eliberează numere care încep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0.

Combinatiile interzise de numere de inmatriculare sunt cuprinse într-un dictionar al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, arată auto-bild.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
607

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
454

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2990

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...