Ingrediente aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- un ou
- o linguriță esență rom
- un praf sare.
Ingrediente umplutură:
- 500 g ciocolata de buna calitate
- 10 oua
- 200 g zahar
- 120 g faina
- 15 g cacao
Mod de preparare:
Puneți făina într-un bol, faceți o gaură în mijloc și adăugați și restul ingredientelor.
Frământați bine pana aluatul devine omogen apoi întindeți-l pe o bucata de hârtie de copt. Cu ajutorul hârtiei îmbrăcați o tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca se rupe nu este nici o problema, peticiți-o! Este aluat fraged.
Puneți ciocolată la topit pe baie de aburi. Amestecați ușor din când în când până se topește apoi lăsați-l la răcit (amestecați ușor până se răcește puțin, cât să nu va frigeți când o atingeți).
Bateți bine cele 10 ouă cu zahărul până își triplează volumul! Atenție este foarte important acest procedeu. Adăugați în fir subțire ciocolată topită.
Amestecați făină cu cacaua apoi adăugați-o peste amestecul cu ouă.
Mixați bine, bine câteva minute apoi turnați umplutură în tavă.
Dați la cuptor (preîncălzit la 170 grade) pentru 40 minute, micșorați temperatura la 160 grade și mai lăsați 10 minute. Umplutură nu trebuie să "umble" în tavă și trebuie să formeze deasupra o crusta. Observați în imagine și marginile umpluturii.
Lăsați-o la răcit în tavă câteva ore bune (7-8 ore) apoi detașați marginea tăvii și tăiați-o când este răcită complet.
Sursa: Bucătăria Irinei