(P) Design minimalist, buget redus: cum să amenajezi un studio cu doar 7 piese

Amenajarea unui apartament reprezintă un pas esenţial înainte de mutare, însă deseori alte cheltuieli primează. După achiziţionarea unui apartament sau chiar şi după închiriere, te poţi trezi că bugetul tău a avut de suferit şi nu mai poţi aloca o sumă foarte mare amenajării. Din fericire, există soluţii ca să mobilezi un apartament sau studio şi fără investiţii majore.
Dacă ai de amenajat un studio sau o garsonieră cu buget redus, iată 7 piese esenţiale care îţi vor asigura un spaţiu confortabil:

Canapea extensibilă

Canapeaua extensibilă poate să devină rapid piesa centrală a unui studio sau a unei garsoniere. Aceasta reprezintă cea mai bună alegere pentru un apartament cu o singură începere, deoarece îţi permite să transformi rapid spaţiul de zi într-unul de seară şi viceversa. Cu ajutorul unei canapele extensibile câştigi spaţiu preţios când aceasta nu este extinsă, unde mai pui că te ajută să obţii o amenajare modernă.
Caută o canapea cu saltea inclusă, de preferat cu o saltea de calitate, care să se muleze pe nevoile tale. Dacă e necesar, poţi adăuga un topper pentru saltea ca să îţi sporeşti confortul.

Dulap

Spaţiile de depozitare nu pot lipsi dintr-un studio sau garsoniera, de aceea e bine să incluzi pe lista de cumpărături cel puţin un dulap. În cazul în care spaţiul îţi permite, optează pentru un dulap de dimensiuni generoase, bine compartimentat, pe care să îl foloseşti atât pentru haine, cât şi pentru obiecte diverse sau chiar electronice ori electrocasnice.
Ca să păstrezi camera principală mai aerisita, ai varianta de a instala un dulap pe hol, dacă spaţiul îţi permite.

Birou

Indiferent de dimensiunile studioului sau garsonierei, biroul nu trebuie să îţi lipsească. Fie că este un birou de mici dimensiuni, fie că e un spaţiu de lucru în adevăratul sens al cuvântului, acesta îţi va fi util într-o mulţime de situaţii. Fie că scrii sau citeşti şi ai nevoie de un spaţiu comod, fie că lucrezi de pe laptop, înveţi sau te ocupi de proiecte personale, un mic loc pentru birou este un must.

Mobilă de bucătărie

Bineînţeles, mobilă de bucătărie nu poate să lipsească din nicio casă, iar studiourile nu fac excepţie. Alege mobilă de bucătărie care să se muleze pe dimensiunile spaţiului, nu încearcă să sufoci încăperea cu prea multe corpuri de mobilier şi ţine cont şi de electrocasnicele pe care le-ai ales.
Cea mai bună variantă pentru mobilă de bucătărie budget friendly o reprezintă corpurile modulare, pe care le găseşti în magazine de bricolaj sau magazine de mobilier mari.

Set de dining

Un spaţiu de servit masa rămâne esenţial pentru orice casă, indiferent de dimensiunile ei. Dacă nu ai loc în garsoniera sau studio pentru un set de dining clasic, cu 2 sau 4 scaune, atunci poţi crea uşor o zonă de bar unde să poţi servi masa. Zona de bar se poate realiza rapid cu un raft suspendat şi 2-3 scaune înalte.

Corpuri suspendate

Corpurile suspendate se număra printre cele mai bune opţiuni pentru apartamentele mici, Îţi oferă loc pentru depozitare şi decoraţiuni foarte uşor, au preţuri prietenoase şi se instalează rapid. Alege rafturi suspendate pentru camera principală sau chiar pentru baie sau bucătărie dacă e necesar.

Dulap pentru baie

Dulapul pentru baie reprezintă piesa de mobilier esenţială în orice încăpere de acest tip. Cauta un dulap pentru baie potrivit spaţiului de care dispui, din lemn tratat, MDF sau PAL, care să îţi ofere suficient spaţiu pentru cele necesare. Un singur dulap de baie este suficient pentru o încăpere de dimensiuni mici, însă poţi completa amenajarea cu rafturi sau etajere suspendate.

Nu uita nici de accesoriile esenţiale atunci când amenajezi, precum cuierul sau suportul de prosoape şi oglinzile pentru baie.
Un studio sau o garsonieră se poate amenaja că la carte cu cele 7 piese de mai sus, astfel încât bugetul tău să nu aibă de suferit, iar confortul să fie pe primul loc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...