(P) 5 trucuri pentru decorarea unei curți de mici dimensiuni

(P) 5 trucuri pentru decorarea unei curți de mici dimensiuni

Dacă te bucuri de o curte, indiferent de dimensiunile ei, te poți considera norocos. Acest obiectiv pare tot mai greu de atins, mai ales într-un oraș populat. Nu te lăsa descurajat dacă grădina ta nu se ridică la așteptările tale când vine vorba despre metri pătrați. Și o grădină mică poate fi o oază de relaxare, cu puțină imaginație și câteva trucuri ingenioase.

Fiecare colț al curții trebuie bine organizat, pornind de la pereți și gard și finalizând cu un pavaj curte potrivit. Poate părea un punct ușor de sărit, însă modul în care delimitezi solul și decorezi aleea te pot ajuta să-ți organizezi mult mai bine curtea.

Înainte de a pune în aplicare planul de amenajare, trebuie să te gândești care va fi scopul utilizării curții tale. Vrei să fie un loc de relaxare sau visezi la o bucătărie de vară? În funcție de scopul curții, poți trece la următorul pas și anume alegerea stilului în care vrei să-ți decorezi grădina. Unul dintre stilurile recomandate grădinilor mici este cel modern, fiind mai aerisit și potrivit unui loc gândit pentru liniște și relaxare.
Cu scopul și stilul alese, îți poți pune în practică planul pentru decorare.

Trucuri pentru curți de mici dimensiuni:

1. Decorează vertical.

Încearcă să folosești cât mai mult din spațiul pereților și al gardurilor. Te poți folosi de aceștia pentru a monta rafturi sau etajere lipite de pereți. În plus, apelând la acest truc, vei masca pereții și gardurile, iar ideea de spațiu mic și închis se va estompa. Plantele verzi sau înflorite vor crea un efect vizual nemaipomenit în decorarea verticală. Și pomii plantați de-a lungul gardului vor înfrumuseța curtea.

2. Optează pentru multe plante.

Așa cum menționam anterior, plantele dau un efect uimitor unei grădini mici. Pe lângă plantele agățate vertical, poți opta și pentru un colț de natură în mijlocul curții, unde să plantezi mai multe specii de plante, inclusiv cu flori. Acesta poate fi format tot în plan vertical, din lăzi suprapuse sau prin realizarea unui decor cu dale pe mai multe nivele.
Și porțiunile de gazon vor fi binevenite, nu doar pentru frumusețea lor, dar, amplasate pe lung, vor crea un efect de lungime.

3. Ai grijă cum alegi mobilierul.

Pentru a câștiga spațiu și a nu-ți încărca inutil curtea, gândește-te bine de ce piese de mobilier ai nevoie. Limitează-te la cele necesare și, dacă este posibil, alege piese care se pot plia, cum ar fi mesele.
De asemenea, pentru a distrage atenția de la monotonia unui gard gri poți alege mobilier viu colorat, decorat cu perne, în printuri vesele. Nu exagera cu decorațiuni totuși, nu vor face decât să îți încarce inutil spațiul. Pernele decorative sunt suficiente pentru confort și bună dispoziție.

4. Creează o atmosferă plăcută și pentru seară.

Dacă îți place să savurezi un pahar de vin în curtea casei tale, după o zi obositoare la birou, sau un ceai aromat, vei avea nevoie ca spațiul să fie pregătit și pentru seară. Așa că nu uita de corpurile de iluminat!
Poți opta pentru câteva felinare, pentru ghirlande luminoase amplasate pe garduri și pereți sau pentru spoturi de-a lungul aleii. Indiferent ce alegi, vor crea o atmosferă de vis.

5. Decorează inteligent solul.

Chiar dacă am lăsat acest punct la final, probabil cu el va trebui să începi. Decorarea solului este foarte importantă, mai ales într-o curte mică pentru că te va ajuta nu doar să-ți delimitezi eficient spațiul, dar, cu ajutorul pavelelor, poți crea un efect de lungime pentru curtea ta.

Optează pentru pavaj în nuanțe diferite și cu texturi diferite, care să-ți delimiteze frumos spațiul de relaxare de alee sau zona cu plante. Dacă grădina ta nu este simetrică, cu ajutorul pavelelor, lucrurile pot fi aranjate frumos. Spre exemplu, poți crea o alee curbată pentru a nu fi evidentă lipsa simetriei. Optează pentru produse de calitate, cu rezistență în timp și temperaturi variate.

Organizează-ți de la început un plan de acțiune și ține cont de trucurile noastre pentru amenajarea cu stil a unei curți de mici dimensiuni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
505

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...