Cornelia Catanga, poveste românească cu ani de coșmar: banca i-a luat casa, a vrut să se sinucidă, era în pragul divorțului, a murit înainte de nunta fiului

Cornelia Catanga, poveste românească cu ani de coșmar: banca i-a luat casa, a vrut să se sinucidă, era în pragul divorțului, a murit înainte de nunta fiului

Cunoscuta artistă Cornelia Catanga a pierdut lupta cu Covid-19. Solista de muzică lăutărească a murit vineri dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală, unde a ajuns în stare gravă, după ce a încercat să se trateze acasă.

Ultimii ani au fost însă foarte grei pentru Cornelia Catanga, care s-a confruntat cu probleme grave de sănătate, dar și cu o depresie accentuată de faptul că și-a pierdut casa din cauza datoriilor la bancă.

În toamna anului trecut, în plină pandemie de coronavirus, Cornelia Catanga anunța în direct la televizor că s-a separat de Aurel Pădureanu, partenerul ei de viață pentru mai bine de 33 de ani.

Trecuseră doar șase ani de când cei doi își juraseră credință și în fața lui Dumnezeu, iar mireasa pășise spre altar îmbrăcată într-o creație semnată de Cătălin Botezatu.

Se pare că problemele din ultimii ani slăbiseră prea mult unul dintre cele mai cunoscute cupluri din muzica lăutărească, iar Cornelia și Aurel erau hotărâți să păstreze aparențele doar de dragul fiului lor, Alexandru, care se pregătea de nuntă, și pentru contractele pe care erau nevoiți să le onoreze împreună.

”Eu și Aurel ne-am tot certat, eu sunt mai impulsivă, mai repezită, mă știe toată lumea, așa că am decis să liniștim lucrurile și să luăm o pauză. Nu mai dormim împreună din luna aprilie, locuim în vila închiriată din Bragadiru la etaje diferite, fiecare e cu camera lui, nu vorbim, nu mâncăm la aceeași masă. Nu se pune încă problema divorțului, om mai vedea. La cântări suntem însă o echipă, mergem împreună, cântăm împreună, așa avem contractele. Oricum, pe 6 august de ziua lui, fiul nostru, Alex, i-a pregătit o surpriză la un local, o masă întinsă cu bunătăți, am fost și eu, că doar e tatăl copilului meu. Trebuie să fim împreună, ca soț și soție, și la nunta băiatului nostru, care va avea loc după necazurile cu pandemia de coronavirus. Va fi un chef de pomină, cu 150 de invitați”, a declarat Cornelia Catanga la vremea respectivă, pentru Click!

Divorțul a fost însă doar ultima picătură într-un pahar plin de amărăciune. Solista s-a confruntat în ultima vreme cu numeroase probleme de sănătate.

În vara anului 2019, Cornelia a făcut infarct pe stradă, în timpul unei plimbări împreună cu fiul ei. A căzut pur și simplu pe stradă, a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca, unde medicii au reușit s-o stabilizeze și i-au montat un stent.

În 2018, o afecțiune oftalmologică mai veche i-a creat din nou probleme artistei, care a fost internată de urgență la Spitalul de Oftalmologie din București. Cornelia Catanga a fost diagnosticată în copilărie cu retinopatie pigmentară, fiind operată de trei ori la ochi.

Însă cea mai grea lovitură pentru Cornelia Catanga a fost pierderea vilei în care locuia împreună cu soțul și cu fiul ei.

În vara anului 2017, Cornelia și Aurel au fost executați silit pentru că nu au mai putut să plătească ratele la un împrumut de 90.000 de euro, contractat cu 14 ani în urmă. Cei doi soți s-au mutat cu chirie într-o vilă din Bragadiru, însă datoriile familiei l-au afectat și pe Alexandru, fiul Corneliei cu Aurel Pădureanu, care s-a văzut nevoit să-și amâne nunta.

Toate aceste probleme au făcut-o pe solistă să se gândească, nu o dată, la sinucidere.

"Au fost momente în viaţa mea când am vrut să mă sinucid. Vreau să fiu o piatră tare pentru Alexandru. Tot ce îmi mai doresc acum e să se căsătorească fiul meu, iar nora mea să-mi facă un nepot şi să fie fetiţă", declara cântăreața la vremea respectivă. Un vis rămas, din păcate, neîmplinit, căci Cornelia a murit înainte ca fiul său să facă nunta, amânată încă o dată din cauza pandemiei.

Cornelia Catanga a murit răpusă de Covid-19 la vârsta de numai 63 de ani. Se pare că solista de muzică lăutărească a ajuns prea târziu la Spitalul Universitar din București, unde a făcut stop cardiac înainte ca medicii s-o intubeze.

"Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!", a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa, în jurul orei 6.00. 

Cornelia Catanga nu mai putea să respire şi familia a chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul Covid, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Marele artist al României nu a mai rezistat.

Născută pe 9 martie 1958, într-o familie de lăutari din satul buzoian Zeletin, Cornelia Catanga a fost unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România.

Sursa: Click.ro

 

Spune-ne opinia ta