Lucruri inedite despre corpul feminin: sâni asimetrici şi gâtul mai flexibil decât cel al bărbaţilor

 Lucruri inedite despre corpul feminin: sâni asimetrici şi gâtul mai flexibil decât cel al bărbaţilor

Reprezentantele sexului frumos sunt nişte fiinţe fascinante, iar asta nu se datorează doar faptului că ele pot da viaţă. Află şi alte lucruri care fac corpul feminin atât de remarcabil!

Ştiai că femeile observă mai multe nuanţe decât bărbaţii, deoarece percepţia culorii este legată de cromozomul X? Bărbaţii au un cromozom X, în timp ce femeile au doi.

Pielea femeilor este cu circa 25% mai subţire decât cea a bărbaţilor, ceea ce o face mult mai sensibilă la atingere. Din păcate, această caracteristică are şi o latură neplăcută. Pielea ultrasensibilă face femeile mai predispuse să dezvolte linii fine şi riduri pe măsură ce pierd colagen din cauza îmbătrânirii.

Sistemul imunitar al femeilor este mai puternic decât al bărbaţilor şi totul stă în gene. Cercetătorii belgieni susţin că aceste diferenţe de sănătate specifice sexului se pot datora materialului genetic numit MicroARN. Ei bine, MicroARN-urile situate pe cromozomul X feminin pot oferi acestora un avantaj al sistemului imunitar faţă de bărbaţi. Această constatare vine de mână cu un alt studiu, care a arătat că femeile sunt diagnosticate cu cancer mai rar decât bărbaţii.

Ai observat că, atunci când bărbaţii se întorc, îşi folosesc întregul corp, în timp ce femeile îşi mişcă doar capul? Acest lucru se datorează faptului că femeile au gâtul mai flexibil. De fapt, femeile au o structură musculară mult mai elastică în general. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că femeile sunt mai predispuse la dureri de gât decât bărbaţii.

Femeile au un sân mai mare decât celălalt. Asimetria sânilor este foarte frecventă şi afectează mai mult de jumătate din toate femeile. Explicaţia cea mai populară este că sânul stâng este întotdeauna mai mare, deoarece este poziţionat deasupra inimii şi, prin urmare, curge mai mult sânge prin el. Dar adevăratul motiv este pur şi simplu genetica, iar diferenţa de mărime se poate datora faptului că femeile au mai multe celule ale ţesutului mamar pe o parte. Deşi motivele nu sunt clare, este normal ca femeile să aibă sâni de dimensiuni diferite.

Unele dintre cele mai fascinante schimbări care se întâmplă cu corpul unei femei vin odată cu sarcina. De la dimensiunea unei portocale la începutul sarcinii, uterul creşte până la cea a unui pepene verde, în nouă luni. În plus, majoritatea mamelor trebuie să facă faţă durerii contracţiilor, fără să îşi dea seama cât de multă presiune este exercitată în timpul uneia. În timpul unei contracţii, forţa din uter echivalează cu aproximativ 180 de kilograme de presiune pe metru pătrat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
311

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
535

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
158

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...