5 greșeli care îți distrug mașina la spălat și cum le poți evita

5 greșeli care îți distrug mașina la spălat și cum le poți evita

   foto: Shutterstock/Copyright: Nejron Photo

Pentru cei care preferă să își spele singuri mașina și vor să obțină rezultate cât mai bune, fără să distrugă aspectul autoturismului, am pregătit câteva sfaturi utile și greșeli de evitat atunci când își curăță mașina:

Combină utilizarea bureților cu cea a unui aparat profesionist

Pentru o curățare eficientă a mașinii poți folosi doi bureți moi, de dimensiuni mai mari, care sunt foarte utili atunci când ai de îndepărtat murdărie întărită. Trebuie să ai grijă însă ca mișcările pe care le folosești când speli mașina să nu fie unele circulare, întrucât acestea cresc riscul apariției unor zgârieturi.

Iar pentru o spălare rapidă, sigură și fără efort, poți utiliza un astfel de aparat de spalat cu presiune, cu ajutorul căruia poți curăța inclusiv locurile greu accesibile sau depunerile de ulei și pe care îl poți manevra cu ușurință, astfel încât rezultatul final să fie unul impecabil.

Evită mersul la spălătoriile auto

După cum spuneam mai devreme, unele spălătorii folosesc perii aspre, care pot zgâria mașina, însă aproape toate nu acordă suficientă atenție curățării periilor. Acestea se pot umple cu reziduuri sau mizerie și pot lăsa urme pe mașina ta. Pentru că elementul-cheie în curățarea automobilului la spălătorie este viteza, multe spălătorii folosesc jeturi puternice de apă, care uneori poate avea o temperatură prea mare. Acest lucru afectează, în timp, aspectul vopselei, care își poate pierde culoarea sau se poate coji.

Evită să speli mașina în soare

Dacă ai parcat mașina la soare, ai grijă să o muți într-un loc mai umbros înainte să te apuci să o speli. Această practică te va ajuta să identifici mai bine zonele cu pete sau murdărie și să insiști asupra lor. Totodată, razele soarelui fac ca soluția utilizată pentru curățare să se usuce mai repede, iar clătirea cu apă va fi mult mai dificilă, pentru că vei pierde timp să îndepărtezi și urmele de șampon.

Ai grijă mare ce substanțe de curățare folosești

Din neglijență sau necunoștință de cauză, unii șoferi își spală mașina cu produse care fac spumă, indiferent că acestea nu sunt concepute special pentru curățarea autoturismelor. Săpunul lichid, săpunul de vase sau șamponul de păr nu sunt produse adecvate pentru spălarea mașinii, întrucât PH-ul lor este diferit de cel al produselor speciale pentru automobile. Acestea din urmă sunt concepute astfel încât să protejeze vopseaua și stratul de ceară și, în plus, sunt mai ușor de îndepărtat și nu lasă urme.

Folosește o cârpă din microfibră pentru uscare

Puțini sunt șoferii care au suficientă răbdare pentru a usca mașina după spălare, însă dacă vei face acest lucru, vei observa că aceasta va căpăta un alt aspect, fără reziduuri de substanțe sau urmele lăsate de calcarul din apă. Folosește o cârpă din microfibră, care este mult mai absorbantă, pentru a șterge măcar capota, geamurile și portbagajul, iar diferența se va observa imediat.

auto-bild.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...