Viață în Italia terminată sub un zid, botoșăneanul Dragoș nu a mai apucat să se bucure de agoniseala strânsă cu mari sacrificii!

Un botoșănean a murit pe un șantier din Italia, alături de alți doi colegi. Pentru moartea lor, trei persoane au fost condamnate la închisoare.

Viață în Italia terminată sub un zid, botoșăneanul Dragoș nu a mai apucat să se bucure de agoniseala strânsă cu mari sacrificii!

Luni, 27 noiembrie 2023, Tribunalul din Crotone, Italia, a emis un verdict în cazul tragicului accident de muncă din 5 aprilie 2018, care a avut loc în timpul lucrărilor de extindere a falezei din orașul calabrez.

Trei muncitori, printre care și un român, și-au pierdut viața în incident: botoșăneanul Chiriac Dragoș Petru, în vârstă de 35 de ani, împreună cu italienii Giuseppe Greco (51 de ani) și Mario De Meco (56 de ani).

Trei persoane condamnate la închisoare

Gennaro Cosentino, în vârstă de 61 de ani, reprezentant legal al firmei Crotonscavi, responsabilă de lucrări și Sergio Dinale (61), arhitect și director al lucrărilor, inclusiv coordonator de siguranță, au fost condamnați pentru omor prin imprudență la patru ani de închisoare. De asemenea, Giuseppe Spina (48), șeful șantierului firmei, a primit o sentință de trei ani de închisoare, informează Rotalianul.com, care citează Corriere delle Alpi.

Accidentul a avut loc în timp ce cei trei muncitori efectuau lucrări la noua faleză din Crotone. Un vechi zid de sprijin s-a prăbușit brusc, îngropându-i sub un mal de ciment și pământ.

Giuseppe Greco și Chiriac Dragoș au decedat pe loc, iar Mario De Meco a murit o lună mai târziu la spitalul din Catanzaro, unde fusese transferat imediat după accident.

Viața în Italia terminată sub zid

Dragoș Chiriac era din Botoșani. La Crotone, în Italia, ajunsese de 12 ani. Locuia cu familia, soția, cei doi copii, de 14 și 15 ani și cu mama sa, Florica. De 8 ani lucra ca muncitor la societatea respectivă, angajat cu acte în regulă.

Povestea botoșăneanului Dragoș Chiriac este povestea milioanelor de români plecați departe de țară, de pământul natal, pentru un trai mai bun, pentru a agonisi necesarul unei vieți decente. O casă, o mașină, lucruri esențiale care nu ar trebui să lipsească din viața nimănui. Români care nu vor lux, ci doar o viață în limitele decenței, nu a supraviețuirii, și pentru care sunt nevoiți să plece peste mări și țări. Unii se mai întorc, alții mor acolo, departe, jertfiți pe altarul unei vieți construite cu sacrificii și multă muncă, cu speranțe și vise pentru un viitor mai bun.

Visele lui Dragoș au luat sfârșit în Italia, îngropate de un zid care s-a prăbușit peste ele.

"Era cel mai bun fiu și om din lume", spunea în urmă cu cinci ani mama lui Dragoș, distrusă de durere.

"Voia să mai stea un an, să-și ia o mașină nouă și apoi să plece la casa lui. Dar n-a fost să fie așa… ", spunea mama Florica printre lacrimi. O tragedie și o durere imensă pentru această familie care pierde un fiu, un soț, un tată de neînlocuit.

Acasă, la Botoșani, Dragoș și soția sa își construiseră o casă, la care sperau să se întoarcă peste puțin timp. „Aș vrea să scrieți că era cel mai bun fiu și om din lume! Și că mama nu o să-l uite niciodată. Și că-l iubesc mult!”, spunea mama printre lacrimi amare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
86

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
213

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
154

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...