Un director din Botoșani a câștigat în instanță salariile pe un an de zile, magistrații l-au repus și pe post!

Soluția a fost dată de judecătorii Curții de Apel din Suceava în urmă cu două zile.

Mihai Ciprian Bouariu, director adjunct al Direcției pentru Sport și Agrement (DSA) din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, a contestat în instanță decizia de concediere emisă de Eugen Țurcanu, director al direcției.

Eugen Țurcanu a emis această decizie în toamna anului 2023, ulterior Mihai Ciprian Bouariu a contestat-o în instanță. Dosarul a ajuns să se judece la Curtea de Apel din Suceava, soluția definitivă fiind dată pe 8 octombrie.

Astfel, după câteva amânări, judecătorii Curții de Apel Suceava au admis apelul lui Mihai Ciprian Bouariu și au dispus reintegrarea sa pe postul deținut, adică pe cel de director adjunct.

Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă nr. 313/5.03.2024 a Tribunalului Botoşani, Secţia I Civilă, în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Decizia nr. 168/28.08.2023 emisă de pârâta Direcţia pentru Sport şi Agrement Botoşani. Dispune reintegrarea reclamantului pe postul anterior ocupat, acela de director adjunct în cadrul Direcţiei pentru Sport şi Agrement Botoşani”, se arată în soluția dată de magistrații suceveni.  

Pe de altă parte, lui Mihai Ciprian Bouariu trebuie să i se plătească salariile din 28 august 2023 și până în momentul reintegrării pe post. Asta ar fi undeva la 13 salarii.  

Obligă pârâta la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a tuturor celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data emiterii deciziei contestate, 28.08.2023, şi până la reintegrarea efectivă, precum şi la plata dobânzii legale de la datele la care ar fi fost datorate drepturile salariale până la plata efectivă a despăgubirii. Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă”, se mai arată în soluția dată de judecătorii din Suceava.

Toate acestea s-au întâmplat înainte ca Eugen Țurcanu să fie dat afară de pe funcția de director al Direcției pentru Sport și Agrement (DSA) din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani în urma unei anchete.

Și Eugen Țurcanu a contestat această decizie, câștigând în instanță pe 24 septembrie 2024.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un elev din Botoșani medaliat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Nepal alături de alți copii din întreaga țară! (Foto)

astăzi, 12:18

Lotul României se întoarce cu un palmares bogat de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, din Kathmandu, Nepal, din perioada 3-10 octombrie. Elevii...

Încep lucrările de modernizare și reabilitare a Maternității Botoșani! (Foto)

astăzi, 12:02

Președintele Consiliului Județean Botoșani a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității din Botoșani. Lucrările vor fi realizat...

El este Marian, tânărul din Botoșani, crescut la casa de copii și care are de plătit 1,54 milioane de lei la Fisc. Ce spun avocații!

astăzi, 11:43

Chiar la casa de copii, locul unde se presupune că era ocrotit de lege, a fost păcălit de un bărbat și ajuns acum, la ani distanță, să aibă de plată o avere către ANAF. A aflat vestea-...