Eugen Țurcanu câștigător în fața instanței în procesul cu Primăria Botoșani!

Hotărârea judecătorilor a fost dată în cursul zilei de marți, după mai multe amânări.

Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani în actualul mandat, a fost destituit la începutul acestui an de pe funcția de director al Direcției de Sport și Agrement (DSA) din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani.

Liberalul nu a fost de acord cu această decizie, astfel că a contestat în instanță desfacerea contractului individual de muncă. În cursul zilei de marți, 24 septembrie, după câteva amânări ale ședințelor, judecătorii au luat o decizie.

Magistrații botoșăneni au admis contestația formulată de Eugen Țurcanu față de decizia de desfacere a contractului individual de muncă și va reveni pe post. Pe de altă parte, judecătorii au dispus o altă măsură, aceea a diminuării salariului de bază pe o durată de trei luni de zile cu un procent de 10%.

Admite în parte contestaţia. Dispune înlocuirea sancţiunii desfacerii disciplinare a contractului de muncă din Dispozitia nr. 111/2024, cu sancţiunea reducerii salariului de bază pe o durată de 3 luni, cu 10%”, se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Botoșani.

Totodată, magistrații au decis ca pârâții, în speță Primăria Municipiului Botoșani și primarul municipiului Botoșani, să îi plătească lui Eugen Țurcanu toate salariile din momentul desfacerii contractului și până în prezent, dar și suma de 2000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Obligă pârâţii să reintegreze contestatorul pe postul deţinut anterior şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective pe post, din care se vor scădea sumele rezultate ca urmare a aplicarii unei alte sancţiuni disciplinare. Obligă pârâţii sa platească contestatorului şi dobânda legală, calculată de la data înregistrării cererii şi până la data achitării efective a despăgubirilor stabilite prin prezenta hotărâre”, au decis judecătorii.

În toată această perioadă funcția de director al Direcției de Sport și Agrement (DSA) a fost ocupată de Mihai Nițișor.

Citește și Reacția lui Eugen Țurcanu după ce a fost dat afară de la conducerea DSA Botoșani. „Evident că voi face acest lucru!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...