Tribunalul București revine asupra deciziei în cazul Oprescu: Pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare!

Tribunalul București revine asupra deciziei în cazul Oprescu: Pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare!

Tribunalul București a revenit asupra deciziei dispuse in dosarul lui Sorin Oprescu, după ce luni seara instanța anunța că fostul primar a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare. Calculul judecătorului a fost eronat, pedeapsa definitivă fiind de fapt de 5 ani și 4 luni de detenție.

Sorin Oprescu a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni: spalare de bani, luare de mita, constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Potrivit Ziare.com, judecatorul Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti a decis achitarea fostului edil pentru spalare de bani. Magistratul l-a gasit vinovat pe Oprescu pentru alte trei infractiuni si a decis condamnarea la 4 ani si 4 luni.

Pe fiecare infractiune in parte ea a decis:

Luare de mita - 4 ani de inchisoare:
Constituirea unui grup infractional organizat - 1 an de inchisoare;
Abuz in serviciu - 3 ani de inchisoare.

În informațiile apărute luni seara, judecatorul arăta modul prin care a contopit pedepsele.

"In baza articolului 39, alineatul 1, lit. b, Cod Penal, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani inchisoare la care adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni. (Aici ar putea fi greseala!)

In final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal", este minuta Iosefinei Parvu.

Articolul 39, litera, alineatul 1, lit. b din Codul penal stabileste regula dupa care este calculata pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni: cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

Practic se calculeaza pedeapsa cea mai mare, de 4 ani pentru luare de mita, la care se adauga sporul de 1/3 din celelate condamnari: 4 luni de la constituirea unui grup infractional organizat si 1 an de la abuzul in serviciu.

In total, sentinta este de 5 ani si 4 luni, Tribunalul București revenind ulterior asupra deciziei de luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
79

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
68

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...