Țigări și două mașini, în valoare de peste 97.000 de lei, confiscate la granița de est

Țigări și două mașini, în valoare de peste 97.000 de lei, confiscate la granița de est

Polițiști de frontieră botoșăneni au descoperit și indisponibilizat, la finele săptămânii trecute, la granița de est, aproximativ 35.000 de ţigarete de contrabandă şi două autoturisme, în valoare totală de peste 97.000 de lei. Doi bărbați din județ sunt cercetați, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) din Iași.

Potrivit sursei citate, unul dintre suspecți, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui Mercedes Benz, a fost oprit în trafic, pentru control, la intrarea în localitatea de frontieră Viişoara.

„În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit mai multe cartușe de țigări, ascunse în portbagaj”, precizează comisarul de poliție Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

Ce de al doilea bărbat acuzat de contrabandă, în vârstă de 49 de ani, se afla la volanul unui Opel Zafira, când a fost tras pe dreapta de un echipaj al Sectorului din Românești, în apropierea localităţii de frontieră Ştefăneşti.

„În urma unui control efectuat asupra autoturismului, colegii noştri au observat două colete de culoare neagră în interiorul cărora se observau pachete cu ţigări”, afirmă Denis Lazăr.

Conform prevederilor legale, toate pachetele de țigări și cele două autoturisme au fost reținute.

„În cele două cazuri au fost întocmite lucrări penale sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, spune reprezentanta ITPF Iași.





 

Spune-ne opinia ta