Mii de pachete cu ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din Dorohoi

Mii de pachete cu ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din Dorohoi

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului din Dorohoi au reţinut, joi, în vederea confiscării, 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 120.000 de lei, pe care patru cetăţeni ucrainieni au încercat să le introducă ilegal în România, transmite comisarul Mihaela Lazăr Denis, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) din Iași.

Potrivit acesteia, cei patru suspecți au fost observați cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Racovăț, în timp ce se aflau pe teritoriul Republicii Ucraina. Ei transportau spre linia de frontieră colete voluminoase.

„Colegii noştri au procedat la monitorizarea persoanelor. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul R. Ucraina. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, relatează Lazăr Denis.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 120.000 de lei. Cantitatea a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, adaugă reprezentanta ITPF Iași.





 

 

Spune-ne opinia ta