Suspecţi de tâlhărie la o sală de jocuri, trimişi în faţa instanţei

Abia se linişteau Botoşanii după valul de tâlhării comise de trei tineri, la mijlocul lui decembrie, că într-un colţ al oraşului avea loc o altă tâlhărie. Între timp, cei doi suspecţi au fost trimişi în judecată.

Suspecţi de tâlhărie la o sală de jocuri, trimişi în faţa instanţei

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

S-a întâmplat pe 16 decembrie, anul trecut, într-o sală de jocuri de pe Calea Naţională. Doi tineri, Sorin Ţ. şi Eduard F., verişori, erau obişnuiţi ai sălii de jocuri, numai că în acea seară au pierdut peste 3.000 de lei la aparatele de tip slot machine. Asta i-a iritat peste măsură, Eduard F. lovind cu pumnul în aparat, în timp ce Sorin Ţ. a fisurat monitorul.

Un agent de pază, aflat de asemenea în sala de jocuri, a sunat la firma de pază pentru întăriri, însă cei doi agenţi care s-au prezentat au rămas în sală doar câteva minute. După ce au plecat a început haosul. Cei doi clienţi i-au cerut operatorului de sală să le returneze banii pierduţi la jocuri, ba chiar au insistat să vorbească la telefon cu administratorul societăţii care opera sala de jocuri.

Când au văzut că nu-i pot convinge, au trecut la represalii. Au mutat orientarea camerelor video din sală, i-au atras atenţia agentului de pază din sală să nu intervină şi s-au repezit asupra operatorului, ameninţându-l cu lama unui cutter şi lovindu-l. I-au cerut să deschidă seiful şi să le dea banii din interior. Cu stăpânire de sine şi profitând de o secundă de neatenţie, operatorul a închis seiful şi a reuşit să ascundă cheia. Însă în timp ce cei doi erau "ocupaţi" cu ameninţările, un alt client al sălii de jocuri, Vasile P., a pus mână pe nişte bani lăsaţi aiurea pe o tejghea, fiind însă surprins de o cameră de supraveghere, chiar înainte de a-i îndrepta obiectivul spre sol.

Imediat a şi plecat din sală, timp în care Eduard F. a remarcat, pe aceeaşi tejghea, o altă sumă de bani, 1.000 de lei, pe care i-a băgat în buzunar. Când s-au convins că operatorul nu le va da şi alţi bani, cei doi au părăsit sala de jocuri. Operatorul i-a reproşat agentului de pază care a asistat la toate aceste scene lipsa de reacţie, i-a înmânat acestuia cheile de la sală şi a plecat, revenind în locaţie doar odată cu poliţiştii, sesizaţi de dispeceratul firmei de pază.

Imediat, suspecţii au fost identificaţi, în buzunarul lui Eduard F. fiind găsită şi suma de 1.000 de lei, sustrasă fără drept. În faţa anchetatorilor, cei doi au avut atitudini oscilante, iniţial nerecunoscând tâlhăria, ulterior admiţând-o. Curios a fost că agentul de pază care a fost martor la întreaga întâmplare a povestit tot ce s-a întâmplat, însă ulterior şi-a schimbat declaraţiile, determinând procurorul de caz să se autosesizeze în privinţa săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. Cât despre clientul care a băgat bani în buzunar şi apoi a părăsit localul, acesta este cercetat pentru furt.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi cetăţeni de etnie romă în judecată pentru tâlhărie, în stare de arest preventiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
9

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
789

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
348

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...