Studentul din Botoșani care i-a scuipat și amenințat pe polițiști, apoi a încercat să îi mituiască, a fost trimis în judecată!

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Studentul din Botoșani care i-a scuipat și amenințat pe polițiști, apoi a încercat să îi mituiască, a fost trimis în judecată!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a tânărului R. George-Constantin.

Studentul botoșănean în vârstă de 23 de ani, arestat preventiv la cererea procurorilor DNA Iași, a adresat numeroase injurii polițiștilor care l-au încătușat pentru a-l duce la spital și apoi la secție.

Potrivit procurorilor DNA, inculpatului este trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și amenințare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în data de 19 februarie 2024, inculpatul R.G.C. ar fi promis unor agenți de poliție remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 lei și 30.000 de euro, pentru ca polițiștii să nu dispună față de acesta măsurile legale, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite, în aceeași dată, în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).

Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași, unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și Studentul din Botoșani, ”vedetă” pe body-cam-urile polițiștilor: De la înjurături la amenințări cu ”știi tu cine e tata?!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
351

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
185

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
167

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...