Decizie la Curtea de Apel Suceava în cazul Monicăi Adăscăliței!

Magistrații suceveni au dat astăzi soluția în urma contestațiilor formulate de Monica Adăscăliței și procurorii DNA.

Întruniți în ședință în cursul zilei de luni, 25 martie, judecătorii Curții de Apel din Suceava au respins contestația formulată de procurorii Direcției Naționale de Anticorupție (DNA) din Suceava.

„În baza art. 204 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii nr. 41 din 20.03.2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală în dosar nr. 1046/86/2024”, se arată în soluția dată de judecătorii suceveni.

Pe de altă parte, magistrații au admis-o pe cea depusă de medicul Monica Adăscăliței.

În baza art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpata Adăscăliței Monica-Delia împotriva Încheierii nr. 41 din 20.03.2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală în dosar nr. 1046/86/2024”, potrivit soluției.

Astfel, în urma deciziilor luate de judecătorii Curții de Apel din Suceava, s-a modificat obligația Monicăi Adăscăliței de a nu-și părăsi locuința. Odată cu această modificare magistrații au schimbat și organul desemnat să o supravegheze.

Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Modifică obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv locuinţa situată în - fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, în obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte efectiv, respectiv locuinţa situată - fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Modifică organul desemnat cu supravegherea modului de îndeplinire a obligaţiilor impuse inculpatei, în conformitate cu art. 125 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca fiind Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Botoşani (în loc de Poliţia municipiului Botoşani, judeţul Botoşani)”, se mai arată în soluția magistraților.

Celelalte dispoziții și obligații impuse de instanță rămân valabile. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea prezentelor contestații rămân în sarcina statului.

Soluția este una definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 4 aprilie: Sfinţii Cuvioşi Iosif Imnograful, Gheorghe din Maleon şi Zosima

astăzi, 07:00

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful s-a născut în Sicilia din părinţi dreptcredincioşi, Plotin şi Agata, fiind un copil blând şi având din fire multe însuşiri frumoase...

Șeful Poștei: Meseria de poștaș nu mai există - Se închide un capitol de peste 100 ani!

Thursday, 3 April 2025

Poșta Română va dezvolta serviciul de curierat și coletărie, prin construirea unei infrastructuri și transformarea poștașilor în curieri. „Este timpul să trecem la următo...

(P) Cum se montează un hidrofor acasă?

Thursday, 3 April 2025

Un hidrofor este un echipament esențial pentru alimentarea cu apă a unei locuințe care nu este conectată la rețeaua publică. Este folosit în special în gospodăriile din zonele rural...