Proxeneți trimiși în judecată, după traficarea unor tinere în Botoșani și alte trei municipii

Proxeneți trimiși în judecată, după traficarea unor tinere în Botoșani și alte trei municipii

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au trimis în judecată doi ieșeni, sub acuzația de trafic de minori. Printre victime se numără și tinere din Botoșani.

Cei doi inculpați au fost acuzați că au obligat tinere să practice prostituția. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au trimis în judecată pe Ionuț Viorel și Roxana Andreea Lupu. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (Iași) i-au trimis în judecată pe cei doi, sub acuzația de trafic de minori, scrie bzi.ro.

Acum, rămâne ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că două tinere sunt părți vătămate în cadrul dosarului.

Cei doi au intrat în vizorul procurorilor DIICOT în urmă cu câteva luni.

„Pe data de 4 februarie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019-2021, inculpații, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (situație familială dificilă, fără surse de venit și fără nicio posibilitate de a se întreține), prin constrângere, au transportat și găzduit în unități de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iași, Cluj-Napoca, Arad și Botoșani, mai multe părți vătămate minore și majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Pe data de 4 februarie 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiile Iași și Botoșani. În urma acestor percheziții, au fost ridicate mai multe telefoane mobile si alte bunuri cu valoare probatorie.

„Inculpatul reținut a fost prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul ofițerilor de Poliție judiciară din cadrul SCCO Botoșani. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat procurorii din cadrul DIICOT Iași.

Ulterior, anchetatorii au continuat audierile, au strâns probe și au dispus trimiterea în judecată a ieșenilor Ionuț Viorel și Roxana Andreea Lupu, acuzați de trafic de minori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

astăzi, 12:30
99

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

astăzi, 12:00
704

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...

Românii pot scăpa de carantină în cazul deplasărilor în UE

Vineri, 11 Iunie 2021
581

Oficialii europeni au stabilit, vineri, 11 iunie, noi măsuri pentru călătoriile realizate în interiorul Uniunii Europene. Începând cu data de 1 iulie, orice persoană care deține...