Fost primar vizat de o anchetă pentru delapidare, privind bunuri de 100.000 de lei cumpărate din bugetul Primăriei

Fost primar vizat de o anchetă pentru delapidare, privind bunuri de 100.000 de lei cumpărate din bugetul Primăriei

Cinci imobile din Știubieni au fost percheziționate, joi, într-o dosar sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare, privind fapte care au condus la un prejudiciu de peste 100.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), agentul Delia Nenișcu. Surse judiciare susțin că suspectul este fostul primar al comunei, Sebastian Merticariu.

Fostul edil ar fi achiziționat bunuri în scop de uz personal, dar din bugetul Primăriei unității administrativ-teritoriale, în perioada mandatului.

IPJ a menționat că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a dispus verificarea celor cinci locații întrucât acestea aparțineau sau erau folosite de către persoana bănuită de comiterea infracțiunii și de către posibilii complici.

„În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate bunuri mobile care interesează cauza, fiind ridicate in vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul estimat, cauzat prin activitatea infracțională este de peste 100.000 de lei. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea acestora la răspundere penală potrivit vinovăției lor”, a afirmat Delia Nenișcu, reprezentanta instituției.

 

Spune-ne opinia ta