Șase preoți din Botoșani, amendați de Poliție, după o slujbă misionară

Șase preoți din Botoșani, amendați de Poliție, după o slujbă misionară

Şase preoţi din judeţul Botoşani au fost sancţionaţi de poliţişti, ca urmare a organizării sau participării la o slujbă misionară la care au luat parte peste 100 de credincioşi, care nu au respectat normele sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID-19, informează Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, poliţiştii au luat decizia sancţionării contravenţionale a preotului care a organizat evenimentul, cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional alţi cinci preoţi care aveau calitatea de participanţi la evenimentul religios organizat la biserica din localitatea Tudora.

„Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat legislaţia în vigoare, urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, menționează reprezentanții instituției. 

Inspectoratul de Poliţie şi Direcţia de Sănătate Publică din Botoşani au demarat anchete după ce, pe reţelele de socializare, dar şi în presă au apărut imagini de la o slujbă oficiată în localitatea Tudora, în spațiu închis, la care au participat peste 100 de persoane, fără să poarte mască şi fără să păstreze o distanţă corespunzătoare între ele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Maratoane de vaccinare anti-COVID în Dorohoi și Săveni

astăzi, 08:50
22

Maratoane de vaccinare împotriva COVID-19 vor avea loc, în acest sfârșit de săptămână, în orașele Săveni și Dorohoi, a anunțat, marți, în cadrul unei confe...

Polițiștii de frontieră din Dorohoi au recuperat calul unui bătrân de 84 de ani

Marţi, 11 Mai 2021
309

Poliţiştii de frontieră au sprijinit un bătrân de 84 de ani, din localitatea Sinăuţi, judeţul Botoşani, să intre în posesia unui cal pe care un tânăr i l-a furat din curte,...

Bărbat plecat în străinătate, declarat dispărut de familie, după opt ani de la ultimul contact cu acesta

Marţi, 11 Mai 2021
748

Un bărbat de 43 de ani, din municipiul Botoșani, care este plecat de 15 ani în străinătate, a fost dat în urmărire, luni, după ce familia a sesizat autoritățile că nu mai știe ni...