Proteste în mai multe instanțe și parchete. Magistrații sunt nemulțumiti de modificările Legilor justiției

Proteste în mai multe instanțe și parchete. Magistrații sunt nemulțumiti de modificările Legilor justiției

Procurorii si judecatorii protesteaza astazi fata de modificarile la Legile justitiei, in mai multe instante si parchete din tara. Magistratii au anuntat ca iau in calcul suspendarea activitatii.

Primii care au dat startul au fost judecatorii de la Tribunalul Cluj. Acestia au anuntat va vor suspenda activitatea judiciara timp de o saptamana incepand de luni, 25 februarie 2019: "cauzele se vor amana, cu exceptia celor urgente (cauze cu minori, ordine de protectie, suspendarea actelor administrative, ordonante presedintiale)", arata Hotnews.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa îşi suspendă activitatea timp de trei zile, ca formă de protest față de modificările aduse legilor justiției, a declarat prim-procurorul Viorel Teliceanu. Decizia a fost luată vineri, în cadrul Adunării Generale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au decis, vineri, în cadrul Adunării Generale, să suspende activitatea instituției timp de trei zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente. 

 Judecătorii din Sibiu au protestat, în fața Tribunalului Sibiu, afișând mesaje prin care solicită “separația puterilor în sat”, “independența justiției”, “independența magistraților”. Unii dintre ei au preferat să spună simplu “Respect Constituția”, scrie "Sibiu100%".

În jurul orei 16.00, procurorii și judecătorii din Timișoara vor ieși și ei la proteste. Aceștia și-au exprimat, joi, susținerea în totalitate a „punctelor de vedere exprimate public de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție și Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la modificările legislative aduse prin O.U.G. 7/2019”, în cadrul Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În București, magistrații vor protesta, vineri, de la ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiție din Capitală față de noile modificări aduse legilor justiției prin Ordonanță de Urgență. Anunțul a fost făcut pe Facebook de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal liderul PSD, Liviu Dragnea. Cele două ordonanțe de urgență promovate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și adoptate marți de Guvernul Dăncilă au fost publicate miercuri seară în Monitorul Oficial. 

Ordonanța de Urgență care modifică din nou legile justiției - Legea 303 privind Statul magistraților, Legea 304 privind organizarea judiciară și Legea 317 privind CSM - a fost criticată dur de Ministerul Public, DNA, DIICOT, Secţia pentru procurori a CSM, de asociaţiile magistraţilor, de opoziție, dar și de președintele Klaus Iohannis și de Comisia Europeană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
806

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
381

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...