Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

Poliţiştii au dispus sancţionarea mai multor oficii poştale, după ce au constatat nereguli la sistemele de siguranţă antiefracţie.Compania Poşta Română a contestat în instanţă amenzile primite. 

Poşta Română iertată de amenzi, de către judecătorii botoşăneni, pentru că este într-o situaţie financiară dificilă

O parte din judecători a admis cererile, motivând că Poşta Română trece printr-o situaţie financiară dificilă. Amenzile date de poliţişti au fost în cuantum de câte 2000 de lei. 

Poliţiştii au efectuat mai multe controale şi le-au pus în vedere reprezentanţilor companiei de curierat să conecteze sistemul de alarmă împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare, însă nu s-a realizat acest lucru. 

În instanţă, compania a solicitat transformarea amenzii în avertisment, deoarece gradul de pericol social al faptei este mult scăzut, pentru că dotarea cu sistem de alarmă se face în funcție de natura și importanța valorilor păstrate.

"Petenta a mai fost atenționată în acest sens și ca atare nu poate invoca că acest termen o poate exonera de o sancțiune. Însă, având în vedere lipsa reală a posibilităților financiare cu care se confruntă Poșta Română, instanța apreciază că sancțiunea avertisment este suficientă", se menţionează într-o hotărâre dată de Judecătoria Dorohoi. 

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat că va majora capitalul social al CNPR cu 170 milioane lei, care - după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat - vor fi utilizaţi pentru achitarea datoriilor restante la bugetul general consolidat.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
395

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
239

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...