Percheziții și rețineri în Botoșani, într-un dosar de fraudă informatică (fotogalerie)

Percheziții și rețineri în Botoșani, într-un dosar de fraudă informatică (fotogalerie)

Polițiștii din Botoșani au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite că ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori și ar fi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, folosind, în mod fraudulos, mai multe vouchere. Doi bărbați au fost reținuți, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, descinderile au avut loc pe 3 decembrie a.c. Două au vizat locații din județul Bacău și trei s-au desfășurat în județul Botoșani, la locuințele unor persoane bănuite de fraudă informatică și fals informatic.

„Din cercetări au rezultat indicii că 2 bărbați, cu vârste de 24 și 58 de ani, împreună cu o femeie, de 23 de ani, din județul Bacău, în perioada  20 septembrie – 2 noiembrie 2020, ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori diferiți în cadrul aplicației informatice realizate de o societate care comercializa obiecte de mobilier și decorațiuni interioare”, arată IPJ Botoșani.

Prin intermediul conturilor, suspecții ar fi realizat și transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri. Pentru plată, ar fi folosit, în mod fraudulos, mai multe vouchere și ar fi introdus date nereale referitoare la beneficiarii/destinatarii produselor livrate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

„În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, 5 drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, au fost descoperiți 80.000 de lei, numerar”, mai precizează instituția.

Cei doi bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de fraudă informatică și fals informatic. 

În anchetă, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani au colaborat cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

La activitățile desfășurate au participat aproximativ 40 de polițiști din cadrul IPJ Botoșani, respectiv de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, precum și 14 polițiști din cadrul IPJ Bacău.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Grav accident pe Bulevardul Eminescu. Doi bărbați au fost răniți (video)

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
930

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani. Două autoturisme au intrat în coliziune, în urma impactului fiind răniți unul...

Controale COVID. Peste 500 de locații verificate și amenzi de zeci de mii de lei

Vineri, 9 Aprilie 2021
205

În perioada 5-8 aprilie a.c., forțele de ordine au controlat peste 500 de locații și au aplicat amenzi de circa 27.000 de lei, pentru încălcări ale măsurilor impuse în contextu...

COVID-19. Două comune din județ prezintă vineri rate de infectare de peste 6 la mia de locuitori

Vineri, 9 Aprilie 2021
1785

Nouă unități administrativ-teritoriale (UAT) din Botoșani prezintă, vineri, incidențe de infectare cu COVID-19 mai mari decât 3 la mia de locuitori, arată datele centralizate de Direcția...