Deținutul care făcea greva foamei în Penitenciarul din Botoșani, ridicat și dus la audieri la București

Deținutul care făcea greva foamei în Penitenciarul din Botoșani, ridicat și dus la audieri la București

Are 62 de ani și este cunoscut drept ”mâncătorul de femei”, după ce, de-a lungul timpului, nu mai puțin de patru dintre iubitele sale au dispărut fără urmă. Trei dintre femei erau surori.

Vasile Lavric, rădăuţeanul în vârstă de 62 de ani, cunoscut sub denumirea de ”mâncătorul de femei”, a fost ridicat vineri dimineață de la domiciliul său și dus la audieri la București, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bărbatul a fost săltat după ce la domiciliul său a fost efectuată o amplă percheziție, care a început încă de joi dimineață. Din informațiile prezentate de Monitorul de Suceava, Vasile Lavric urmează să fie audiat pentru infracțiunea de omor.

În acest dosar este vorba de o a patra femeie dispărută. Mai exact, aceasta se numește Aurica Bodnărescu și era concubina lui Vasile Lavric, cu care avea și copii. Femeia este cea care în cursul anului 2014, pe când Vasile Lavric era anchetat și reținut în Penitenciarul Botoșani, susținea cu tărie că acesta este nevinovat, iar surorile Iordache erau ”la produs în străinătate”.

„Aceste persoane (n.r. - surorile dispărute) trăiesc în străinătate şi-şi bat joc de noi. Am ajuns să li se facă oamenilor milă de noi şi să ne ajute cu ce pot. Oamenii din Rădăuţi ştiu că este o înscenare”, spunea în urmă cu 6 ani concubina lui Vasile Lavric.

Trei surori au dispărut fără urmă. Singurul suspect: Vasile Lavric

Probele incriminatoare ar fi fost găsite ca urmare a săpăturilor realizate în urmă cu circa 3 săptămâni la domiciliul din Rădăuți al lui Vasile Lavric. Nu este exclus să fi fost găsite probe și în ceea privește cele trei surori dispărute. Bărbatul a fost de la bun început principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005).

Ancheta a fost coordonată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, dar pentru că nu s-au găsit suficiente probe, dosarul a fost închis. Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent. La începutul lui 2014, anchetatorii au descins de mai multe ori atât la locuința lui Vasile Lavric, dar și în alte locuri, în căutarea surorilor dispărute. Cu toate eforturile, nu s-a găsit nici o urmă din cele trei femei.

Greva foamei la Botoșani

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul din Botoşani a intrat în greva foamei. Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital din Târgu Ocna.

Trei ani cu suspendare

La finalul lunii august 2014, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Procurorii au susţinut că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor. Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

În acest dosar, Vasile Lavric a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava la trei ani cu suspendare sub supraveghere, conchide sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sărbătoarea Paștelui ortodox ne-ar putea aduce două zile fără restricții

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
137

Această informație se regăsește în actul normativ pe care guvernanții l-au semnat în această săptămână.Ambiguitatea de interpretare pornește de la articolul 2. Alin. 6:...

Sute de copaci plantați pe un versant afectat de alunecări de teren de la Mănăstirea Agafton

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
113

Consiliul Județean, Direcția Silvică, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Garda Forestieră și Consiliul Județean al Elevilor au răspuns pozitiv la solicitarea maicilor de la Mănăstire...

Incendiu la Ungureni stins de pompierii din Săveni

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
263

Efectul termic sau o scânteie pot provoca incendii în doar o clipă. Dacă podul este plin de materiale combustibile care întrețin arderea și favorizează propagarea flăcărilor, ...