Percheziții în județ. Braconieri reținuți după ce au bătut un vânător și i-au distrus mașina (video)

Percheziții în județ. Braconieri reținuți după ce au bătut un vânător și i-au distrus mașina (video)

Trei tineri în vârstă de 22, 23 și 28 de ani, din comuna Roma, au fost reținuți pentru 24 de ore, duminică, în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de lovire sau alte violențe, distrugere și braconaj, anunță purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Potrivit sursei citate, ei sunt acuzați că, în seara zilei de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 22:30, ar fi agresat un bărbat de 53 de ani, din municipiul Botoșani, apoi ar fi distrus elemente din caroseria autoturismului acestuia. Totul s-a petrecut pe un fond de vânătoare situat între Roma și Dimăcheni, victima desfășurând o verificare în calitate în reprezentant al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi.

Duminică dimineață, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților, fiind identificate mai multe bunuri care interesează cauza, dar și articole pirotehnice, câini din rasa ogar și fragmente osoase specifice animalelor sălbatice.

„În acest context, polițiștii au extins cercetările pentru infracțiunile de braconaj și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Cei trei tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de 6 decembrie a.c. să fie prezentați în fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Nenișcu.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, angajați ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroul pentru Protecția Animalelor, lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

 




 

 

Spune-ne opinia ta