Minori dorohoieni trimişi la judecată în grup după tâlhării la drumul mare

O gaşcă de minori din Dorohoi a terorizat un cartier întreg în doar câteva luni, cu delicvenţele la care s-au dedat. Nu au ţinut cont nici de vârsta victimelor, nici de statutul social, au tâlhărit fără ruşine. Acum vor apărea, tot în gaşcă, în faţa judecătorilor dorohoieni, după ce au fost trimişi în judecată.

Minori dorohoieni trimişi la judecată în grup după tâlhării la drumul mare

Delicvenţa juvenilă a devenit un fenomen greu de stăpânit şi nu doar în Dorohoi ci în întreaga ţară. Asistăm la infracţiuni comise de puşti care mai au câţiva ani până la majorat şi care ne surprind prin tupeul lor.

Ultimul caz instrumentat de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi demonstrează cu vârf şi îndesat unde am ajuns. Şase puşti din Dorohoi au fost trimişi în judecată după o serie de infracţiuni comise într-o perioadă scurtă de timp, din februarie până în iunie. Nu acţionau toţi odată, ci câte doi, câte trei.

Prima faptă s-a petrecut în timpul unei ore de curs, atunci când P.M., profitând de faptul că profesoara scria la tablă, i-a umblat în poşeta pusă pe catedră şi a şterpelit telefonul mobil. Următoarea victimă a fost femeia de serviciu a şcolii pe care au tăbărât adolescenţii, în încercarea de a o tâlhări.

Mai mult, la intrarea în cartierul Dumbrava Roşie, construit după inundaţiile din 2010, cereau taxă de trecere, sume modice- 1 leu, 5 lei, cel mult 10 lei. Cei care refuzau să scoată bani aveau de-a face cu minorii, care se urcau pe oameni şi-i buzunăreau. Ancheta a pornit de la plângerea uneia dintre victime, ulterior faptele adunându-se ciopor, în total şapte.

"Interesant este că victimele sunt persoane adulte, trecute de 45 de ani. Unul dintre adolescenţi, capul răutăţilor, a făcut şi arest preventiv pentru că a încălcat obligaţiile impuse prin arestul la domiciliu", spune prim-procurorul Claudiu Anichitoaei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Dosarul a fost trimis în instanţă, cei şase urmând să fie judecaţi pentru tâlhărie calificată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
26

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
182

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...