Mii de metri de cablu, furați din localități din Botoșani. Cinci bărbați au fost reținuți, în urma unor percheziții

Mii de metri de cablu, furați din localități din Botoșani. Cinci bărbați au fost reținuți, în urma unor percheziții

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare, joi, 11 mandate de percheziție domiciliară, dintre care două în județul Botoșani și 11 în Suceava, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt calificat. Cinci bărbați au fost reținuți, fiind suspectați că au sustras 7.000 de metri de cablu de telecomunicații, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în timpul descinderilor, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă constând în autovehicule folosite la comiterea faptelor: scule de tăiat cabluri, scări telescopice, resturi de cablu, dispozitive pentru îndepărtat izolația.

Șase persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliție în baza unor mandate de aducere, iar ulterior față de cinci dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada ianuarie –decembrie 2020, aceștia ar fi sustras peste 7.000 de metri de cablu de telecomunicații din localități de pe raza județului Botoșani, creând un prejudiciu de peste 276.000 lei persoanei vătămate. Cei cinci bărbați bănuiți de comiterea faptelor au vârstele cuprinse între 33 și 49 de ani și sunt din județul Suceava”, arată IPJ Botoșani, printr-un comunicat de presă.

Suspecții au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, cercetările fiind continuate în vederea administrării și completării în totalitate a probatoriului, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună o soluție procedurală.

„În documentarea activității infracționale s-a colaborat cu I.P.J. Neamț, I.P.J. Suceava și am beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, Brigada de Operațiuni Speciale Suceava și Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Botoșani”, se mai precizează în comunicatul instituției.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat dat în urmărire, după ce familia l-a declarat dispărut

Vineri, 16 Aprilie 2021
598

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, a fost dat în urmărire, joi seară, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potrivi...

Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate pot face rapelul în România. Care este procedura

Vineri, 16 Aprilie 2021
145

Persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate şi vor să facă rapelul în România trebuie să aleagă un centru de vaccinare din ţara noastră şi să...

Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

Vineri, 16 Aprilie 2021
223

O tânără din Republica Moldova este cercetată de către polițiștii botoșăneni, după ce, în bagajul acesteia, a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, &ic...