Decizii ale CSM cu privire la conducerile unor instanțe din Botoșani

Decizii ale CSM cu privire la conducerile unor instanțe din Botoșani

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adoptat, în cadrul ședinței de joi, decizii cu privire la conducerea a două instanțe din județ, respectiv cu referire la coordonarea unei secții din cadrul Tribunalului din Botoșani.

Potrivit unui comunicat al CSM, s-a hotărât prelungirea delegării judecătorului Gina Alina Hanachiuc în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului, începând cu data de 20 martie a.c., până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii. Aceasta are grad profesional de curte de apel.

De asemenea, s-a prelungit delegarea judecătorului Mihai Filipoaia în funcţia de preşedinte al Judecătoriei din Darabani, începând cu data de 23 martie, precum și delegarea judecătorului Gabriela Aniței drept preşedinte al Judecătoriei din Săveni, începând cu data de 9 martie.

Mandatele celor trei magistrați nu pot depăși durata de șase luni, fiind valabile până la ocuparea funcţiilor prin concurs sau examen, în condiţiile legii, precizează CSM.

 

Spune-ne opinia ta