Măsuri preventive impuse celor doi tineri urmăriți cu elicopterul și cu focuri de armă

Măsuri preventive impuse celor doi tineri urmăriți cu elicopterul și cu focuri de armă

Față de cei doi tineri, de 17 ani, respectiv de 22 de ani, din județul Mehedinți, reținuți miercuri în urma unei operaţiuni complexe de urmărire, în care a fost folosit şi un elicopter, au fost dispuse măsuri preventive. Minorul a fost internat într-un centru de urgență, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Nicoleta Federciuc.

Potrivit acesteia, suspecții sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniului, inclusiv spargeri de bancomate.

„În urma administrării probatoriului, față de tânărul de 22 de ani din județul Mehedinți a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul Ipj Botoșani pentru săvârșirea a trei infracțiuni de distrugere, urmând ca astăzi, 8 iulie, sa fie prezentat instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Față de tânărul de 17 ani, s-a luat măsura internării într-un centru de primire în regim de urgență din municipiul Botoșani”, a transmis Federciuc.

Ei au fost prinşi în timpul unei acţiuni derulate împreună cu poliţiştii din judeţul Suceava, pe timpul intervenţiei fiind trase mai multe focuri de armă.

„Doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, din judeţul Mehedinţi, au fost interceptaţi pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliţie s-au sustras şi au părăsit zona cu un autoturism; pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie. Poliţiştii botoşăneni au procedat la urmărirea autoturismului şi întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, deşi a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia pneurilor”, a relatat, miercuri, reprezentanta IPJ Botoșani.

Ulterior, au fost declanşate operaţiuni complexe în vederea depistării autoturismului şi blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliţie pornind în urmărirea sa pe o distanţă de peste 30 de kilometri.

Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în judeţul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliţie, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. Tinerii au abandonat maşina pe raza localităţii Vereşti, fiind prinşi într-un lan de porumb.

„În scurt timp, în urma activităţilor specifice efectuate de poliţiştii botoşăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reuşit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localităţii Vereşti şi au încercat să fugă. Cei doi au fost somaţi să se oprească şi întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizaţi de forţele de ordine”, a adăugat Nicoleta Federciuc.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea documentării întregii activității infracționale a celor doi tineri.

 

Spune-ne opinia ta