Și-a montat un gard electric în jurul casei, iar un copil a fost rănit! Este acuzat de tentativă de omor!
BOTOSANI

Un bărbat din județul Botoșani va da socoteală în fața instanței după ce un copil a fost în pericol de a-și pierde viața, în urma unei măsuri pe care bărbatul a luat-o pentru a se apăra de hoți.

Și-a montat un gard electric în jurul casei, iar un copil a fost rănit! Este acuzat de tentativă de omor!

Copilul la spital, dupa ce s-a electrocutat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Popovici, în vârstă de 78 de ani, domiciliat în sat/comuna Roma, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că inculpatul a montat mai multe fire metalice, neizolate, pe o porţiune de gard de la curtea locuinţei sale, pe care le-a conectat la o priză cu curent electric de 220 volţi, ceea ce, la data de 13.05.2014, a dus la electrocutarea minorului M.M, provocându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 15-17 zile îngrijiri medicale.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Copilul, de 14 ani, împreună cu alţi doi colegi, a profitat de una dintre pauzele de la şcoală şi a mers în apropierea unităţii de învăţământ de unde a vrut să fure câteva zarzăre din curtea unui bărbat.

Cei doi colegi i-au luat-o înainte şi au reuşit să ia câteva fructe după ce s-au căţărat pe gard şi au coborât repede, dar când s-a urcat şi băiatul de 14 ani acesta a rămas lipit de gard, nereuşind să îşi mai desprindă mâinile.

El a fost tras repede de unul dintre cei cu care venise şi cu arsuri pe mâini a fugit la şcoală, şi-a luat ghiozdanul după care a mers acasă, unde abia după câteva ore, când nu a mai suportat durerile, a avut curaj să îi spună mamei ce a păţit, fiind transportat la spital. El a suferit arsuri de gradul III-IV, fiind supus și unor intervenții chirurgicale.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
44

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
130

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1324

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....