Fraudă cu fonduri europene de circa 250.000 de lei, la Botoșani. DNA a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați

Fraudă cu fonduri europene de circa 250.000 de lei, la Botoșani. DNA a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați

Tribunalul din Botoșani a preluat un dosar deschis de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava, privind obținerea ilicită a unor fonduri europene nerambursabile de către doi botoșăneni.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, fiind cercetați pentru infracțiuni de folosire sau prezentare a unor documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, respectiv pentru infracțiuni de complicitate la comiterea unor fapte de această speță.

„Unul dintre cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2015, mai multe documente false (convenții civile, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate”, se arată în rechizitioriul întocmit de către procurorii DNA.

Prin aceste demersuri, cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 245.896 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 246.164 lei.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unuia dintre inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză”, mai arată DNA Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradițiile românilor: 9 martie, Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia

astăzi, 08:12
93

Sfinții 40 de Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe dată de 9 martie.Acești mucenici au trăit în vremea împăratului Licinius (308-324), prigonit...

Eveniment istoric: 15 chirurgi din 13 țări au operat cu ajutorul tehnologiei HoloLens, printre care și un medic botoșănean

astăzi, 07:04
226

Medicina are de-acum un ajutor de nădejde: realitatea augmentată mixtă. Presupune o îmbinare de elemente virtuale şi reale, cu rezultatele sunt absolut spectaculoase și, mai presus de orice...

O spadă care datează din secolul XVI, descoperită la Stâncești

Luni, 8 Martie 2021
458

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul ...