Fraudă cu fonduri europene de circa 250.000 de lei, la Botoșani. DNA a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați

Fraudă cu fonduri europene de circa 250.000 de lei, la Botoșani. DNA a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați

Tribunalul din Botoșani a preluat un dosar deschis de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava, privind obținerea ilicită a unor fonduri europene nerambursabile de către doi botoșăneni.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, fiind cercetați pentru infracțiuni de folosire sau prezentare a unor documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, respectiv pentru infracțiuni de complicitate la comiterea unor fapte de această speță.

„Unul dintre cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2015, mai multe documente false (convenții civile, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate”, se arată în rechizitioriul întocmit de către procurorii DNA.

Prin aceste demersuri, cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 245.896 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 246.164 lei.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unuia dintre inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză”, mai arată DNA Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSP: de la începutul pandemiei, peste 13.000 de botoșăneni s-au infectat cu noul coronavirus

astăzi, 08:39
44

Peste 20% dintre persoanele cu vârsta de peste 85 de ani din judeţul Botoşani care s-au infectat cu SARS-COV-2 au decedat de la începutul pandemiei, potrivit statisticilor realizate de D...

Tradițiile românilor: 17 aprilie, Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei (Pomenirea morților)

astăzi, 08:27
33

Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei, este pomenit în calendarul creştin ortodox la 17 aprilie.Sfântul Simeon a fost chinuit şi omorât în timpul persecuţiilor...

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni

Vineri, 16 Aprilie 2021
228

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni, până la 31 ianuarie 2022, a anunţat ministrul Finanţelor,...