Fraţi condamnaţi după ce au furat bani de pe un card!

Unul are 30, celălalt e mai mic cu un an, şi până acum au adunat un lung şir de infracţiuni contra patrimoniului. Dacă nu vor contesta ultima decizie de condamnare a instanţei, se vor potoli în puşcărie măcar câţiva ani.

Fraţi condamnaţi după ce au furat bani de pe un card!

Doi fraţi din Botoşani, Iulian şi Lucian R. a fost condamnaţi recent de o instanţă a Tribunalului Botoşani la câte patru ani de închisoare pentru infracţiuni informatice. Nu vă imaginaţi că au spart sisteme de protecţie a unor computere, ci au folosit un card furat de la o botoşăneancă ce aprinde o lumânare în Cimitirul Pacea.

S-a întâmplat anul trecut, când cei doi treceau prin cimitir când, spuneau ei, au văzut o poşetă nepăzită. Nu i-a lăsat sufletul să o lase acolo unde o găsiseră, ci au luat-o, iar când au controlat conţinutul, au găsit, printre altele, un card, alături de o hârtiuţă pe care era scris şi PIN-ul. S-au dus la bancomat şi au tot scos bani, câte puţin, câte puţin. De şapte ori a băgat cardul în bancomat Iulian, în timp ce Lucian o singură dată, amândoi scoţând suma de 2.000 de lei.

Numai că unul dintre fraţi a avut neinspiraţia de a privi spre camera video montată lângă bancomat, astfel că anchetatorilor DIICOT nu le-a fost greu deloc să-i identifice şi să-i trimită în judecată. Mai mult, chiar înainte de această condamnare, tocmai fuseseră trimişi în judecată pentru o infracţiune similară, după ce au furat banii de pe un card găsit într-o borsetă, într-o boxă pe care o spărseseră.

Concret, Iulian R. a fost condamnat la patru ani de închisoare în timp ce Lucian la trei ani de închisoare, la care se adaugă un rest neexecutat de 467 zile închisoare dintr-o pedeapsă dispusă în 2013 de Judecătoria Botoşani. De asemenea, instana a dispus confiscarea specială în folosul statului a sumei de 1850 lei de la inculpatul R. Iulian şi 150 lei de la inculpatul R. Lucian, dobândite prin săvârşirea infracţiunilor. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel

 

 

Spune-ne opinia ta