Fost polițist condamnat pentru trafic de droguri, eliberat condiționat de magistrații botoșăneni

O primă cerere i-a fost respinsă pentru că fostul polițist a bătut un deținut în pușcărie.    

Cristian D., fostul adjunct al șefului de post din Răducăneni, județul Iași, condamnat la șase ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri, a fost eliberat condiționat după ce o primă cerere de eliberare condiționată a fost respinsă pentru că fostul polițist s-a bătut cu un deținut.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Botoșani a dispus eliberarea condiționată după ce fostul polițist a ispășit două treimi din pedeapsă.

O primă cerere i-a fost respinsă fostului polițist pentru că a fost implicat într-un incident violent.

„Petentul a executat 2/3 din pedeapsã, conform art. 100 alin. 1 din Codul penal actual, însă prin executarea fractiei obligatorii de pedeapsă acesta a dobândit vocație la acordarea liberării condiționate și nu un drept automat de a fi liberat condiționat. Este adevărat că persoana condamnată a fost recompensată doar de 18 ori, însă instanța reține că persoana condamnată a fost și sancționată disciplinar o dată pentru o sancțiune disciplinarã foarte gravă (lovire deținut)”, au arătat magistrații botoșăneni în sentința prin care cererea de eliberare a fost respinsă, arată vremeanoua.ro.

Potrivit vremeanoua.ro,Cristian D. a fost prins în flagrant de colegii săi din poliție după ce a recepționat un colet cu droguri pe care le comanda din străinătate. În primăvara anului 2018, împreună cu un complice, a înființat în satul Deleni din județul Vaslui o cultură de cannabis pe care a îngrijit-o și recoltat-o personal. Iubita lui Cristian D. i-a fost de asemenea complice. Aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani si 5 luni închisoare în 2019 și a fost liberată condiționat pe 22 martie 2021 de Judecătoria Gherla.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...